Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται ο κατηγορούμενος Γ. Σταμπέλος

Για ένα τηλεφώνημα που έκανε κατά λάθος στον Γιώργο Ρουπακιά και εν συνεχεία για μία «αψυχολόγητη» κίνηση να ενημερώσει τον βουλευτή Γιάννη Λαγό για τη σύλληψη του κατηγορούμενου πλέον για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, βρέθηκε κατηγορούμενος στην δίκη της Χρυσής Αυγής ο Γιώργος Σταμπέλος, σύμφωνα με την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο κατηγορούμενος που δηλώνει υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, είπε στο δικαστήριο ότι η όλη εμπλοκή του με την δολοφονία του 34χρονου μουσικού τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, οφείλεται σε ένα τηλεφώνημα που έκανε κατά λάθος στον Γιώργο Ρουπακιά λίγα λεπτά μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του Π. Φύσσα. Πρόθεσή του, όπως είπε στο δικαστήριο ο Γ. Σταμπέλος, ήταν να πάρει τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη να του πει ότι παρέλαβε τα τρικάκια, αλλά κατά λάθος πήρε τον Ρουπακιά ο οποίος ήδη βρισκόταν μπροστά από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Πρόεδρος: Τι ώρα επικοινωνήσατε;

Κατηγορούμενος: Επειδή στα κινητά μου διατηρούσα το ευρετήριο πρώτα με το όνομα και μετά με το επώνυμο, έκανα δύο κλήσεις στις 12:10 και 12:11, αλλά αντί να πάρω τον Πατέλη επειδή τον κάλεσα κινούμενος, πήρα τον Ρουπακιά. Το θεωρώ βέβαιο ότι έχω πάρει τον Πατέλη εκείνη την ώρα.

Πρόεδρος: Τι είπατε;

Κατηγορούμενος: Με το που απάντησε, δεν πρόλαβα να μιλήσω. Τον ακούω να μου λέει «δεν μπορώ να μιλήσω, έχω μαχαιρώσει άνθρωπο, με συλλαμβάνουν, παίρνουν το κινητό μου». Στις 00:11 σταματάω δεξιά και εντελώς ασυναίσθητα βγάζω το άλλο τηλέφωνό μου και καλώ τον Ιωάννη Λαγό με τον οποίο «δεν είχα σχέση».

Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της προέδρου γιατί πήρε τον συγκατηγορούμενό του, νυν ευρωβουλευτή, μετά τον Ρουπακιά, ο Γ. Σταμπέλος υποστήριξε πως θέλησε απλά να τον ενημερώσει, σε μία «αψυχολόγητη κίνηση» μιας και ήταν σε κατάσταση σοκ αφού ο Ρουπακιάς «δεν είχε συλληφθεί για αλκοτέστ αλλά για μαχαίρωμα».