Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων

Σε εντελώς διαφορετική γραμμή από τον συγκατηγορούμενό του Γ. Δήμου ήταν η σημερινή απολογία του Γ. Σκάλκου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το βράδυ της δολοφονίας έφτασε έξω από τα γραφεία της Τοπικής αλλά είδε μόνο τον Ι. Κομιανό ενώ ο Δήμου υποστηρίζει ότι ο Κομιανός ήταν μαζί με το μηχανοκίνητο τάγμα. Είπε επίσης ότι σύμφωνα με όσα του μετέφερε ο Δήμου, η κατεύθυνση του Κομιανού ήταν προς Κερατσίνι για «να απελευθερώσουμε κάτι δικούς μας».

Ωστόσο, σε όλα τα άλλα σημεία διαφοροποιήθηκε από τον Δήμου και προκάλεσε την απορία της έδρας γιατί δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τίποτα περισσότερο μέχρι σήμερα, όπως γιατί έγινε η δολοφονία και αν όντως απειλήθηκε ο Δήμου από τον Τσακανίκα.

Με την απολογία του Σταύρου Σαντοριναίου, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ξεκίνησε σήμερα στο Εφετείο Αθηνών η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης.

Νωρίτερα είχε απολογηθεί ο Στ. Σαντοριναίος, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ούτε με τους υπόλοιπους συγκατηγορουμένους του, εκτός από τον Μάριο Αναδιώτη. Απέδωσε το γεγονός ότι βρίσκεται κατηγορούμενος στη φιλία του με τον Αναδιώτη, με τον οποίο αντάλλαξαν επτά κλήσεις μεταξύ 23:52 και 00:27 το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μιλούσαν όπως κάθε βράδυ για να βγάλουν βόλτα τα σκυλιά, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να βρεθούν καθώς ο Αναδιώτης πήγε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας (σ.σ. ο Αναδιώτης έχει καταθέσει ότι έφτασε εκεί, την ώρα που έφτανε και το ασθενοφόρο με τον Π. Φύσσα, επειδή πέθανε η γιαγιά ενός φίλου του).

Ο Σαντοριναίος πληροφορήθηκε, όπως είπε, από τον Αναδιώτη ότι «έγινε κάτι στο Κερατσίνι, μαχαιρώθηκαν για ομάδες» και μετέβη ο ίδιος στο σημείο να δει, περίπου μισή ώρα μετά τη δολοφονία, όπου είδε κόσμο συγκεντρωμένο, αλλά δεν έμαθε κάτι περισσότερο.

Τελικά, όπως υποστήριξε, έμαθε την επόμενη μέρα τι είχε συμβεί, από τη μητέρα του, η οποία είδε στην τηλεόραση ότι «χρυσαυγίτες σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα».

Η δίκη ολοκληρώθηκε νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως καθώς ο επόμενος κατηγορούμενος, Γ. Σταμπέλος, δεν ήταν στην αίθουσα. Απόντες ήταν ακόμα επτά κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων οι Καζαντζόγλου και Καλαρίτης, με τη συνήγορό τους να υποστηρίζει ότι δέχτηκαν επίθεση κατά την αποχώρησή τους από τη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού μετά την απολογία του Γ. Πατέλη αλλά και έξω από το Εφετείο μετά την απολογία του Γ. Ρουπακιά.

Ωστόσο, δεν έχει καταγραφεί καμία επίθεση εναντίον των κατηγορουμένων παρά μόνο ένα φραστικό επεισόδιο μεταξύ της οικογένειας και φίλων του Παύλου Φύσσα και κατηγορουμένων και συνηγόρων τους, μετά την απολογία του Γ. Πατέλη, λίγα μέτρα από την είσοδο της ειδικά διαμορφωμένης αίθουσας, η οποία διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά και έληξε με την παρέμβαση ψυχραιμότερων.

efsyn.gr