Δίκης Χρυσής Αυγής: «Με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν αν μιλήσω» αναφέρει ο Γ. Δήμου

Απειλές προκειμένου να βγει «λάδι» η Χρυσή Αυγή και οι βουλευτές της, ακολουθώντας τη στρατηγική του υπολοίπων κατηγορουμένων, ότι δηλαδή όλοι βρέθηκαν τυχαία στην Αμφιάλη και κανείς δεν συμμετείχε στη δολοφονική συμπλοκή κατά του Παύλου Φύσσα, ανέφερε ότι δέχθηκε ο Γιώργος Δήμου.

Ο κατηγορούμενος που εδώ και δύο συνεδριάσεις επικαλούνταν προβλήματα υγείας για να μην εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου, πλέον υποχρεώθηκε να καθίσει στο εδώλιο και να μιλήσει για όλα τα πραγματικά περιστατικά, που είναι γνώστης, καθώς φέρεται να είχε τηλεφωνήσει στον Γιώργο Ρουπακιά, ενώ ο τελευταίος ήταν ήδη κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα. Χρειάστηκε να φτάσουν στον έκτο κατά σειρά κατηγορούμενο της δολοφονίας Φύσσα προκειμένου να βρεθεί ο πρώτος από τους εμπλεκόμενους, τα λεγόμενα του οποίου θα συμφωνούν με τα στοιχεία της δικογραφίας και θα εμπλέκουν στην υπόθεση και βουλευτές.

Ο Γ. Δήμου «έσπασε» τη σιωπή του κατά την απολογία του, αποκαλύπτοντας ότι ο συγκατηγορούμενός του, Γ. Τσακανίκας, του τηλεφώνησε και του ζήτησε να μεταβεί στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων κατ’ εντολή του βουλευτή Λαγού, για τον οποίο ωστόσο εκτίμησε ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση. Το ραντεβού έγινε στους Αγίους Αναργύρους δίπλα στο σπίτι του, όπου προσήλθε ο Γ. Τσακανίκας. «Θα σου πω εγώ τι να πεις στην αστυνομία, όταν ανοίξουν τα τηλέφωνα. Θα πεις ότι βρέθηκες τυχαία στο Κερατσίνι ότι είδες φασαρία και πήρες τον Ρουπακιά τηλέφωνο. Θα σου βρούμε εμείς δικηγόρους» είπε στον Γ. Δήμου, σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που πήρε τηλέφωνο τον Γ. Ρουπακιά εκείνο το βράδυ.

Παρά τις προσπάθειες του Γ. Δήμου να μην τον «μπλέξουν», όπως είπε, Τότε, όπως ανέφερε ο Δήμου, ο Γ. Τσακανίκας επέμεινε με τον Γ. Δήμου να του λέει: «Μη με ανακατεύεις με τέτοια. Του είπα: Και να ανοίξουν τα τηλέφωνα εγώ θα πω την αλήθεια. Πάτε καλά θα με μπλέξετε σε μια δολοφονία.»

Πρόεδρος: «Τι καταλάβατε όταν σας έλεγε ότι θα ανοίξουν τα τηλέφωνα;»

Κατηγορούμενος: «Ότι ο Τσακανίκας με προέτρεπε να πω ότι εγώ προέτρεψα το Ρουπακιά να πάει να σκοτώσει το παλικάρι.»

Οι απειλές

Σύμφωνα με τον Γ. Δήμου, ο Γ. Τσακανίκας τον απείλησε τρεις φορές: «Στη συνάντηση ο Τσακανίκας μου είπε ότι θα μου κάνουν το βιο αβίωτο και ότι καλύτερα να μην είχα γεννηθεί. Μου είπε να καταθέσω στις αρχές ότι μου έλεγε γιατί διαφορετικά θα με έβρισκαν και θα με σκότωναν. Εγώ ήμουν απλό μέλος της Χρυσής Αυγής και γράφτηκα στην Τοπική της Νίκαιας για να παίρνω τρόφιμα».