Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών: ψήφο κατά συνείδηση αλλά … σε προοδευτική κατεύθυνση

Ψήφο κατά συνείδηση στο δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά σε προοδευτική κατεύθυνση, προτείνει η προερχόμενη από την ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη, πολιτική κίνηση «Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών». Απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες να στηρίξουν προοδευτικούς συνδυασμούς και υποψηφίους που θα εγγυηθούν «τη συνέχιση και τη μετεξέλιξη του ταξιδιού, που ξεκίνησε η Θεσσαλονίκη το 2010», δηλαδή με τον Μπουτάρη και «με την ψήφο τους να αποτρέψουν την επάνοδο των συντηρητικών δυνάμεων στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Θέση δηλαδή ξεκάθαρη υπέρ κάποιου ή κάποιων συγκεκριμένων υποψηφίων δεν παίρνουν. Προτείνουν να υποστηριχθούν υποψήφιοι και συνδυασμοί που δεν ανήκουν στον συντηρητικό και ακροδεξιό χώρο. Δηλαδή δίνουν ψήφο ανοχής περίπου στους μισούς υποψήφιους από τους 19. Προφανώς είναι μία επιλογή ισορροπιών και ίσων αποστάσεων, αλλά στο περίγυρου του λεγόμενου δημοκρατικού χώρου.

Κύριοι του Δικτύου, τον Κ. Ζέρβα και την παράταξη του, που τους τοποθετείτε; Στην συντήρηση ή στην πρόοδο; Διότι ο Ζέρβας ήταν κεντρικό στέλεχος της Πρωτοβουλίας και αναπληρωτής δήμαρχος στον Μπουτάρη, ενω το 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ. Να ψηφίσει ο προοδευτικός κόσμος Ζέρβα ή όχι; Επίσης οι μισοί του ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τον Ταχιάο και οι άλλοι μισοί με την Νοτοπούλου. Οι πρώτοι που κατατάσσονται και πως τους ξεχωρίζεις; Τον Χαλιαμπάλια της Ένωσης Κεντρώων που τον χρεώνετε; Ο «σύντροφος» υπουργός Ναυτιλίας Κουβέλης τι λέει; Ποια πορεία προτείνει ή δεν ξέρει κι αυτός που πέφτει… η Μάλτα;

Πάντως οι σοσιαλδημοκράτες στην Ελλάδα έχουν πρόβλημα ταυτότητας και στρατηγικής. Κάποιες φορές θυμίζουν αριστερίστικα γκρουπούσκουλα άλλων δεκαετιών. Άλλα λένε, άλλα εννοούν, άλλα κάνουν, διότι δεν θέλουν να χρεωθούν τίποτα που δεν ελέγχουν.

Ακόμα και όσοι από την ΔΗΜΑΡ πήγαν στο ΚΙΝΑΛ, δημιούργησαν νέα κίνηση, την «Ανανεωτική Αριστερά», προφανώς για να οριοθετήσουν το χώρο τους. Μαργαρίτης, Γεωργάτος, Σιακαντάρης, Παγκάλου, Αμοιρίδης κ.λ.π. συγκρότησαν και 50μελές πανελλαδικό συντονιστικό που θα λειτουργεί εντός – εκτός του ΚΙΝΑΛ. Διότι αυτή είναι η τακτική: να είσαι μέσα αλλά ταυτόχρονα κι εκτός…

Φ.Δ.