Δήλωση – έκκληση για τον Βασίλη Δημάκη από τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Έκκληση για την υπόθεση του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας, απευθύνει με δήλωσή του ο Μανόλης Λαμτζίδης, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

«Με την ιδιότητά μου ως ενεργού πολίτη, δικηγόρου και πρ. Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σε σχέση με την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη , απευθύνω έκκληση προς όλους, όσους κατέχουν υπεύθυνες θέσεις με βάση τις αρχές του ανθρωπισμού, αλλά και ενός σύγχρονου δημοκρατικού «κράτους δικαίου», όπως είναι η χώρα μας, και με οδηγό τη βασική αρχή του σωφρονισμού ότι «σκοπός της ποινής δεν είναι η εκδίκηση» να ενεργήσουν άμεσα ώστε να διακοπεί η απεργία πείνας και δίψας, που μπορεί να έχει ως επίπτωση το θάνατο του απεργού.
Οι όποιες φιλότιμες προσπάθειες καταβάλλονται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα , πρέπει άμεσα να ενταθούν στο έπακρο, ώστε να αποφευχθεί το μοιραίο.
Νομίζω ότι είναι περιττό να υπενθυμίσω ότι «η Δημοκρατία ούτε κωφεύει, ούτε σιωπά, αλλά δεν εκδικείται, χαμογελάει και πείθει» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Λαμτζίδης.