Δηλώσεις ενότητας από Μητσοτάκη – Τζιτζικώστα

Με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, συναντήθηκε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 81η ΔΕΘ.
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, όπως έσπευσαν αμφότεροι να δηλώσουν, και έχοντας αφήσει πίσω τους τα όποια προβλήματα υπήρξαν κατά το παρελθόν, όταν οι δύο άνδρες διεκδικούσαν την προεδρία της ΝΔ. Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε:  «Εμείς είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, όταν και οι δύο κατεβήκαμε υποψήφιοι ότι την επόμενη  μέρα αυτής της εκλογικής μάχης δεν μας χωρίζει τίποτε. Η ΝΔ πορεύεται ενωμένη και χρέος της δικής μας γενιάς -γιατί είμαστε και οι δύο νέοι άνθρωποι-  είναι αυτά τα πράγματα να τα αφήσουμε πίσω μας και να μπορούμε να συνεργαζόμαστε για το κοινό καλό. Έχω πολύ μεγάλη εκτίμηση για τον Απόστολο, για τη δουλειά την οποία κάνει και όπως αντιλαμβάνεστε δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα».
Για το ίδιο θέμα ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: “Είναι γεγονός ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά. Είμαστε νέοι άνθρωποι και για το καλό της παράταξης, αλλά και της χώρας, είμαστε όλοι μαζί απέναντι στον κοινό στόχο που έχουμε να φέρουμε στη χώρα μια καλύτερη κυβέρνηση».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για τα τελικά συμπεράσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, κάνοντας λόγο για «εθνική νίκη», ενώ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι υπάρχει μια δυσανάλογα μεγάλη κατανομή προσφύγων και μεταναστών στην Κεντρική Μακεδονία. Τέλος, οι δύο άνδρες συζήτησαν και για το έργο της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα για τα  αποτελέσματα από την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007-2013 και για την εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.