Το δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης διεκδικεί ο Μάκης Κυριζίδης

Την υποψηφιότητά του για το δημαρχιακό θώκο του δήμου Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει» Μάκης Κυριζίδης, παρουσιάζοντας την ίδρυση της ομάδας «Θεσσαλονίκη – Θετικά», χωρίς όμως να ανακοινώσει ονόματα με τα οποία θα συμπορευτεί στο νέο εγχείρημα. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι παραμένει δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Σταύρου Καλαφάτη «Εντάξει», θεωρώντας, όπως είπε, ότι είναι δύο ξεχωριστά πράγματα.

«Είμαι εντάξει με τους… Εντάξει»…

«Είμαστε εντάξει με τους… Εντάξει. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει διάσπαση της παράταξης ‘’Εντάξει’’. Τίμησα την εντολή που μου δόθηκε και θα την τιμήσω και μέχρι το τέλος της θητείας και έως τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές», ανέφερε ο κ. Κυριζίδης, προσθέτοντας ότι προσπάθησε τις τελευταίες δέκα ημέρες να επικοινωνήσει με τον κ. Καλαφάτη, ωστόσο αυτό δεν έγινε εφικτό.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης των “Εντάξει” σε συνέντευξή του το περασμένο Σάββατο, υποστήριξε ότι όποιος από τους δημοτικούς του συμβούλους ανακοινώσει υποψηφιότητα “θέτει εαυτόν εκτός συνδυασμού”.

Μια δήλωση στην οποία ο κ. Κυριζίδης έδωσε την απάντησή του: «Διάβασα τη δήλωση και τη σέβομαι. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι υπερασπίζεται. Ο καθένας έχει δικαίωμα στο εκλέγειν και το εκλέγεσθαι. Κάποιος που δεν τον ενδιαφέρει να εκλεγεί δεν μπορεί να μου απαγορεύσει να είμαι υποψήφιος δήμαρχος και δεν μπορεί να θέτει εκτός αυτοδιοίκησης κάποιον που ενδιαφέρεται για την πόλη».

«Πιστεύω ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα τηρήσει τη δήλωσή του ότι η ΝΔ δεν θα δώσει χρίσματα»

Όσον αφορά το κομματικό χρίσμα και τη σχέση του με τη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε ότι «ήταν και θα παραμείνει στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας», προσθέτοντας ότι εκτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σε πρόσφατες συνεντεύξεις του είχε δηλώσει ότι η ΝΔ δεν θα δώσει κομματικά χρίσματα: «Με χαρά άκουσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η ΝΔ δεν θα δώσει κομματικά χρίσματα. Πιστεύω ότι θα το τηρήσει».

«Η Θεσσαλονίκη διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους»

Η φράση με την οποία ο κ. Κυριζίδης επέλεξε να ξεκινήσει πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ήταν ότι «ο δήμος Θεσσαλονίκης και η πόλη διανύουν μια από τις χειρότερες περιόδους» και για το λόγο αυτόν, όπως είπε, «η ατζέντα πρέπει να αλλάξει και να επιστρέψει στην αυτοδιοίκηση».

Παρουσιάζοντας το λογότυπο της νέας παράταξης «Θ στο τετράγωνο», δηλαδή «Θετικά – Θεσσαλονίκη», δήλωσε ότι μπορεί να είναι προφητικό, καθώς «πρέπει να σκεφτούμε θετικά για το μέλλον».

«Δεν μας ενδιαφέρει η κομματική αντιπαράθεση, δεν θα πούμε τι έκαναν οι άλλοι, μόνο τι θα κάνουμε εμείς. Θετικά: μόνο αυτό χρειάζεται η Θεσσαλονίκη», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, κάνοντας ωστόσο την κριτική του για τους… άλλους. «Ο κ. Μπουτάρης οχυρώθηκε πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ χαρακτηρίζει σκοταδικό και οπισθοδρομικό όποιον διαφωνεί μαζί του», είπε ο κ. Κυριζίδης.

Δεν ανακοίνωσε ονόματα

Κατά την ανακοίνωση της ίδρυσης της ομάδας «Θετικά – Θεσσαλονίκη», ο υποψήφιος δήμαρχος δεν ανακοίνωσε ονόματα, ισχυριζόμενος ότι είναι πολύ νωρίς και ότι θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο, παράλληλα με την παρουσίαση του προγράμματος της παράταξης, ενώ για τα πρόσωπα της αυτοδιοίκησης που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, όπως οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Ράπτης, Στέφανος Γωγάκος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Γιώργος Αβαρλής, είπε χαρακτηριστικά: «Ήρθαν απλά για να ευχηθούν. Αν στην πορεία συμπράξουμε με κάποιους από αυτούς είναι ευπρόσδεκτοι».

«Δεν είμαι γόνος πολιτικής οικογένειας»

«Έχω δεχτεί πιέσεις για το σημερινό εγχείρημα, το οποίο κρίνεται από κάποιους ότι έλαβε χώρα νωρίς», δήλωσε ο κ. Κυριζίδης, προσθέτοντας:«Δεν είμαι βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης ή γόνος πολιτικής οικογένειας και γι’ αυτό έχω έλλειψη αναγνωρισιμότητας, γεγονός που καθιστά διπλάσιο το χρόνο που πρέπει να διανύσω μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές».