Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου για τη βόμβα: Οι πολίτες είναι ενήμεροι και αντιμετωπίζουν την κατάσταση με χιούμορ

Νωρίτερα σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου, όπου έχουν αναρτηθεί χάρτες και αναλυτικές πληροφορίες για τις υπό εκκένωση περιοχές αλλά και τον τρόπο μεταφοράς των ενδιαφερομένων στους χώρους υποδοχής, σε σχολεία και γυμναστήρια, ο δήμαρχος Πέτρος Σούλας έδωσε στη δημοσιότητα τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου βάσει του οποίου περισσότεροι από 62.000 άνθρωποι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις οικίες και τα μαγαζιά τους, ώστε να μεταφερθεί και να εξουδετερωθεί η βόμβα που έχει βρεθεί σε βενζινάδικο. (όλες οι λεπτομέρειες εδώ, σε προηγούμενο ρεπορτάζ).

Περισσότερες από 3.500 κλήσεις έχει δεχθεί το τηλεφωνικό κέντρο του δήμου από πολίτες που θέλουν να μάθουν λεπτομέρειες σχετικά τη εκκένωση τις περιοχής και τα σημεία συγκέντρωσης. Σύμφωνα με τον κ. Σούλα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού που έχει γίνει στην Ελλάδα.

«Όσο οργανωμένο και αν είναι ένα σχέδιο ή μια επιχείρηση, είναι καταδικασμένα να αποτύχουν χωρίς τη συνεργασία των ίδιων των πολιτών. Για τους λόγους αυτούς θα πρέπει όλοι οι δημότες εντός της περιοχής των 1900 μέτρων από την επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας, να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες των αρχών και να απομακρυνθούν από τις κατοικίες τους μέχρι τις 10 το πρωί της Κυριακής», είπε ο δήμαρχος και διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει πολίτης που να μην έχει ενημερωθεί σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και να μη γνωρίζει ότι η εκκένωση της περιοχής είναι υποχρεωτική. Σε όλα τα σπίτια της περιοχής που πρέπει να εκκενωθεί έχουν μοιραστεί ενημερωτικά έντυπα και υπάρχουν αφίσες όπου αναγράφονται τα σημεία συγκέντρωσης των πολιτών.

Όπως είπε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν με χιούμορ την κατάσταση, κι αυτό είναι καλύτερο από τον πανικό. Για τα άτομα με προβλήματα κίνησης ή προβλήματα υγείας, ήδη από σήμερα το ΕΚΑΒ έχει δεχθεί κλήσεις και αυτά τα άτομα μεταφέρονται σε ξενοδοχείο της περιοχής που έχει μισθώσει ο δήμος.

Το κέντρο των επιχειρήσεων για το συντονισμό των δημοτικών υπηρεσιών είναι το δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου.Παρότι το δημαρχείο βρίσκεται στα όρια εντός της ζώνης εκκένωσης, εμείς είμαστε εδώ προκειμένου να προστατεύσουμε τις ζωές και την ασφάλεια των συμπολιτών μας” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και κατέληξε: Με τη βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους με την επιχείρηση φορείς και ιδιαίτερα τον Ελληνικό Στρατό – από τα ανώτερα στελέχη μέχρι τους απλούς στρατιώτες – γιατί απέδειξαν ότι ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Να ευχαριστήσω επίσης τις δεκάδες εθελοντικές οργανώσεις που βρίσκονται κοντά στους δημότες μας και να τονίσω πως όλη αυτή η επιχείρηση γίνεται για την ασφάλεια όλων και μόνον γι’ αυτήν”.

Στο βίντεο, όχημα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου συνεχίζει να ενημερώνει τους πολίτες