Δήμαρχος Θερμαϊκού: «Βιβλική καταστροφή»

Για «βιβλική καταστροφή» στον δήμο Θερμαϊκού κάνει λόγο ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης. Ύστερα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών, σπίτια και δρόμοι πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και δέντρα ξεριζώθηκαν σε Αγία Τριάδα, Επανομή και Μηχανιώνα.

Στην περιοχή, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, σημειώθηκαν πολύωρες διακοπές ρεύματος με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια της ΕΥΑΘ και να βγουν τα λύματα στους δρόμους προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

«Είναι άσχημη και προβληματική η εικόνα στον δήμο μας. Δέντρα ξεριζώθηκαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά, δεκάδες δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ προσπαθεί να απεγκλωβίσει τους ανθρώπους από τα πλημμυρισμένα υπόγεια. Τα συνεργεία του δήμου, από χθες που ξεκίνησε η έντονη βροχόπτωση, προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους για να πάνε οι κάτοικοι σήμερα στις δουλειές τους» δήλωσε ο κ. Μαυρομάτης.

Όπως είπε ο κ. Μαυρομάτης, τις επόμενες ώρες θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να κηρυχτεί ο δήμος Θερμαϊκού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.