Δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών εμπνευσμένες από τη γαλλική μόδα στη Βίλα Καπαντζή

“Sur mesure” ονομάζεται το ρούχο που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του προσώπου που το φοράει, όπως εκείνο που κάποιος επιλέγει σε μία σημαντική περίσταση της ζωής του. “Sur mesure” είναι και ο τίτλος της έκθεσης, με θέμα την επιρροή της γαλλικής μόδας στις δημιουργίες των Ελλήνων σχεδιαστών, που εγκαινιάζεται από τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Philippe Ray, στις 15 Νοεμβρίου, στις 19.30, στη Βίλα Καπαντζή.

Η έκθεση “Sur mesure” διοργανώνεται από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης – ΜΙΕΤ και τον Σύλλογο αποφοίτων και φίλων Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale.

Την ημέρα των εγκαινίων, θα εορταστεί παράλληλα και η “άφιξη” της νέας σοδειάς του δημοφιλούς γαλλικού κρασιού Beaujolais Nouveau, το οποίο και θα προσφέρεται στους παρευρισκόμενους, με την χορηγία του Γαλλικού Προξενείου Θεσσαλονίκης.

Σχεδιαστές της παλαιότερης και νεότερης γενιάς, κυρίως από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από άλλες πόλεις, κλήθηκαν να σχεδιάσουν μοναδικές δημιουργίες, αντλώντας έμπνευση από τους εμβληματικούς Γάλλους μόδιστρους, με σκοπό να μας υπενθυμίσουν ότι η μόδα είναι μια τέχνη ζωντανή, που πάντα θα προσελκύει ταλαντούχους ανθρώπους για να την υπηρετήσουν, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου αποφοίτων και φίλων Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale, Στελίνα Τρωϊανού.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι σχεδιαστές: Νάσος Ανδρεόπουλος, Πάνος Απέργης, Κρίστυ Αργυροπούλου, Ράνια Αφεντούλη, Χρηστάγγελος Γεωργαντέλης, Ανθή Γιαννοπούλου, Νίκος Γλαβίνας, Νίκος Δάλλας, Ντενίζ Ελευθερίου, Ντόλλυ Ζερβού, Ευδοκία Ηλιοπούλου, Μαρία Κοκκαλά, Κατερίνα Καζακλή, Εύη Καράμπελα, Elodie Karkafiris, Σταυρίνα Καταβέλου, Ιωάννης Κοσελόγλου, Φωτεινή Λάζου, Κυβέλη Λυμπέρη-Χατζώκου, Ioannis Mastoris , Στελίνα Μειμάρογλου, Βασιλική Μικρού, Φωτεινή Μορφακίδου, Κατερίνα Μουξιού, Αλεξάνδρα Μπάτζιου, Μελίνα και Αναστασία Μπούφτα, Ελένη Οικονομίδου, Γιώργος Παναγιάρης, Θώμις Παπαδημητρίου, Μάρα Πέντζου, Λίνα Πινάτση, Αγνή Σαμαρά, Αντουανέτα Σταυρίδου, Αλκμήνη Τριγωνάκη, Κων/νος Τσιγάρος, Νικολέτα Τσίνα, Νίκος Φλόκας, Ελένη Χασιώτη, Δήμητρα Χρουσαλά, Ομάδα σχεδιαστών «Primavera lingerie», Εργαστήρι Ενδυματολογίας ‘’Catwalk’’, Χειροποίητες τσάντες ΜONZOUZOU.

Ο Νάσος Ανδρεόπουλος και ο Χρηστάγγελος Γεωργαντέλλης, συμμετέχουν με δημιουργίες – φόρο τιμής στον Yves Saint-Laurent, η Λίνα Πινάτση εμπνέεται από τη Coco Chanel και ο Πάνος Απέργης από τον Οίκο Christian Dior.

Η έκθεση φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108 από 15 μέχρι 25 Νοεμβρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

ΑΠΕ/ΜΠΕ