Δημήτρης Κουφοντίνας: Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για την αναίρεση

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου για την άσκηση αναίρεσης ή όχι του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που απέρριψε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση της 7ης άδειας.

Η αναίρεση συζητήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα (εν συμβουλίω) του Αρείου Πάγου ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν έξω από το χώρο της συνεδρίασης αλλά και γύρω από τον  Άρειο Πάγο.

Υπόψιν του Συμβουλίου τέθηκε τόσο το υπόμνημα του Δημήτρη Κουφοντίνα  όσο και η εισήγηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου,που άσκησε την αναίρεση διατυπώνοντας την άποψη ότι και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια.

Μάλιστα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται παλιότερες γνωμοδοτήσεις από το 1993 μέχρι και το 2011 της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αλλά και πρόσφατη δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

Στην περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση το θέμα θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με νέα σύνθεση.