Δημήτρης Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση συνεχίζει με προστατευμένη την κοινωνία

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια για έξοδο από την επιτροπεία με προστατευμένη την κοινωνία, με κοινωνική προστασία με και ανακατανομή των βαρών». Αυτά, μεταξύ άλλων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5», ο οποίος για μία ακόμα φορά απέρριψε τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Αναφορικά με την έκρυθμη κατάσταση στην Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ηρεμίας στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που αποτυπώνεται και στα δύο ανοιχτά θέματα, στο Κυπριακό και στο προσφυγικό.

Σχολιάζοντας την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο κύριος Τζανακόπουλος ανέφερε: «Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτή αποτυπώνεται στους ρυθμούς ανάπτυξης, στην υπεραπόδοση εσόδων και στη σταδιακή μείωση της ανεργίας, δεν δικαιολογεί καθυστερήσεις από κανέναν. Όποια περαιτέρω καθυστέρηση θα έχει τεχνητό χαρακτήρα».

Ερωτηθείς για την τυχόν ενεργοποίηση του «κόφτη», και για το εάν αυτή θα συνεπάγεται και επέκταση του προγράμματος, δήλωσε: «Κακώς διαβάζεται ως επέκταση του μνημονίου. Το πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο του 2018 και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση επ’ αυτού». Χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση που διεξάγεται πολύπλοκη και εξαιρετικά τεχνική, ανέφερε με νόημα: «Ώσπου να συμφωνηθούν τα πάντα, δεν έχει συμφωνηθεί τίποτε».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει το πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times, που εμφανίζει την κυβέρνηση να προβαίνει σε εξωθεσμικές παρεμβάσεις, απάντησε: «Δεν μπορώ να κάνω κρίση περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όμως η μονομέρεια των πηγών δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά».