Δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ: Ο Ντόουλ αδειάζει Βέμπερ, που στηρίζει Μητσοτάκη

Κόντρα στη γραμμή… Βέμπερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που αποφεύγει να εκφράσει την (θετική) άποψή του για την συμφωνία των Πρεσπών λόγω της στάσης της ΝΔ για το ονοματολογικό τάχθηκε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του κόμματος Τζόζεφ Ντόουλ.

Μέσω twitter, κάλεσε το λαό της ΠΓΔΜ να ψηφίσει την Κυριακή στην «ιστορική ευκαιρία» που έχει να αποφασίσει για το μέλλον της χώρας του στο δημοψήφισμα και τόνισε με νόημα ότι «το ΕΛΚ υποστήριζε πάντα την ευρω-ατλαντική πορεία της περιοχής».

«Ο λαός της ΠΓΔΜ θα έχει μια ιστορική ευκαιρία να αποφασίσει για το μέλλον στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υποστήριξε πάντα την ευρωατλαντική πορεία της περιοχής, καθώς και τους πολίτες που χρησιμοποιούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να εκφράζουν τη γνώμη τους και να αποφεύγουν τα μποϊκοτάζ», έγραψε συγκεκριμένα ο Τζόζεφ Ντόουλ.

Η κίνηση Ντόουλ έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, ενόψει του δημοψηφίσματος στα Σκόπια την Κυριακή. Ο ίδιος είναι πρόεδρος του κόμματος, ωστόσο ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος έχει υιοθετήσει την πολιτική της… σιωπής, μετά τη θέση Κ. Μητσοτάκη για τη συμφωνία. Ο Ντόουλ πάλι φαίνεται να είναι πιο ειλικρινής…

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολίασε μέσω twitter:

Ο Πρόεδρος του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντόλ, καλεί σε στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών. «Αδειάζει» ΝΔ και VMRO, που εναντιώνονται και απομονώνονται εντός ΕΛΚ, με αλληλοαναιρούμενα επιχειρήματα. Το VMRO στηρίζει μόνο ο Όρμπαν. Τη θέση της ΝΔ, κανείς. Σιωπή από Βέμπερ