Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Προβλήματα στην καθαριότητα λόγω έλλειψης προσωπικού

Στο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, σημειώνοντας πως το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στην υπηρεσία Καθαριότητας λαμβάνει δραματικές διαστάσεις.

“Εν αναμονή της πρόσληψης προσωπικού η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ζητούμε την κατανόηση των δημοτών και τη συνεργασία τους ώστε να μην μεγιστοποιηθούν τα προβλήματα και διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του δήμου μας” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

“Είναι ανάγκη εδώ και τώρα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Καθαριότητα και να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση, καθώς τα προβλήματα είναι μεγάλα και αναμένεται να ενταθούν ακόμη περισσότερο, λόγω της δραματικής έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού” τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων κ. Γεώργιος Μαξούρας, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους δημότες να μην εναποθέτουν απορρίμματα έξω από τους κάδους, ώστε να μην υπάρξουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Το πρόβλημα έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες μετά και την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων των 42 υπαλλήλων που εργάζονταν επί 3,5 χρόνια με παρατεινόμενες συμβάσεις στην υπηρεσία καθαριότητας, καθώς και τη μη έκδοση από το ΑΣΕΠ των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, με συνέπεια το έργο της αποκομιδής να πραγματοποιείται με μεγάλη δυσκολία.