Ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές γυμνασίου – λυκείου από το Δ. Θεσσαλονίκης

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά υλοποιείται πρόγραμμα δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας σε σχολεία της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης. Σκοπός της ενισχυτικής διδασκαλίας, είναι η διδακτική και παιδαγωγική ενίσχυση των αδύνατων μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να είναι σε θέση χωρίς επιπλέον δαπάνες για φροντιστηριακά μαθήματα, να αντεπεξέλθουν στις σχολικές υποχρεώσεις τους και παράλληλα να υποστηρίξει την προσπάθειά τους για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η πρωτοβουλία αφορά: «Την ενισχυτική διδασκαλία των μαθητών  Α΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Λυκείου», σε πρωτεύοντα μαθήματα, καθώς και των αποφοίτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν εκ νέου στις πανελλαδικές εξετάσεις, των οποίων οι γονείς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις της ιδιωτικής φροντιστηριακής εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας θα υλοποιείται καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μετά το πέρας του πρωινού σχολικού ωραρίου στα παρακάτω διδακτήρια: στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Θεσσαλονίκης (πρώην 13ο Γυμνάσιο), Εγνατία 132, στο 14ο Λύκειο, Θ. Σοφούλη με Γ. Παπανδρέου και στο 18ο Λύκειο, Παπάφη 130Α.

Ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής για τους εθελοντές –  εκπαιδευτικούς και γραμματειακή υποστήριξη καθώς και για τους μαθητές, θα είναι αναρτημένες στις ανακοινώσεις της ιστοσελίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης (www.thessaloniki.gr),από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310840295, 2310841109.