Οι… κρυφές δημοσκοπήσεις για το δήμο Θεσσαλονίκης

Οι κρυφές δημοσκοπήσεις είναι το προσφιλές «παραπολιτικό άθλημα» των ημερών. Όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, στις διάφορες συζητήσεις τους, επικαλούνται κάποια έρευνα γνώμης, προκειμένου να εμφανισθούν ως ισχυροί παίχτες στην προεκλογική κούρσα και να δηλώσουν παρόντες στην διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που φαίνεται να παίζουν ψηλά είναι κατά αλφαβητική σειρά, και όχι βάσει δημοσκοπικών ποσοστών, οι: Βούγιας, Ζέρβας, Κυριζίδης, Νοτοπούλου, Ορφανός, Ταχιάος και Ψωμιάδης. Ένας εξ αυτών αναμένεται να είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εκτός και εάν προκύψουν μεγάλες ανατροπές.

Δεν αναφέρουμε τα ποσοστά που κυκλοφορούν διότι οι περισσότερες δημοσκοπήσεις έχουν γίνει μετά από παραγγελία κάποιου υποψήφιου. Ακούμε όμως πως η εταιρία “To the Point” του Δημήτρη Κατσαντώνη διενεργεί έρευνα γνώμης για τις δημοτικές εκλογές στο δήμο Θεσσαλονίκης. Η έρευνα ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα τις επόμενες ημέρες. Μένει να δούμε λοιπόν τι θα προκύψει από τα ευρήματα, αν προκύψει… Και φυσικά η σημασία, στις λεπτομέρειες…

Φ.Δ.