Δημοσκόπηση: Τον δήμο Θεσσαλονίκης δεν τον έχει η δεξιά, όλα ανοιχτά στον δεύτερο γύρο…

Η τελευταία ψύχραιμη δημοσκόπηση που μάθαμε για το δήμο Θεσσαλονίκης και η οποία ενδέχεται να κυκλοφορήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, δεν έχει καμία σχέση με τις δημοσκοπήσεις μαϊμού που διοχετεύονται στην προεκλογική αγορά των media.

Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως υπάρχει δυνατότητα, στο δεύτερο γύρο, να περάσει υποψήφιος από τον προοδευτικό χώρο, ο οποίος, αν τύχει υποστήριξης από τις ευρύτερες δυνάμεις του λεγόμενου δημοκρατικού χώρου, να πάρει το δήμο.

Δηλαδή πραγματικά υπάρχει η ευκαιρία να ανατραπεί το δήθεν σκηνικό, που έχει στηθεί με πολύ χρήμα και ακόμα με πολύ περισσότερο χρήμα, ότι δήθεν η πόλη διψάει για Ταχιάο και πεθαίνει για Ορφανό ή Ψωμιάδη. Είναι όλοι στο ίδιο τσουβάλι ή στο ίδιο τσουκάλι.

Η συμπαιγνία της δεξιάς έχει πάντως επιτυχία. Έχουν δήθεν πείσει τους πάντες ότι αυτοί είναι που έρχονται και δη ως σωτήρες για να σώσουν την πόλη, ενώ πρόκειται για το αντίθετο. Οι εν λόγω εκπροσωπούν την παράταξη που την κατάκλεψε. Έτσι πολύ απλά. Είναι η παράταξη που έκλεψε το ταμείο του δήμου. Και όχι μόνο δεν ζητάνε καμία συγνώμη, αλλά ζητάνε και τα ρέστα.

Ο Ταχιάος το παίζει και μάγκας, ως μάρτυρας υπεράσπισης αυτών που έκλεψαν τον δήμο, δ.λ.δ. Παπαγεωργόπουλος, Λεμούσιας και σία, ο Ορφανός ποιεί την πάπια και δεν μιλάει για τίποτα, κι ας του σούρνει ο Ταχιάος ό,τι του κατέβει, ενώ ο Ψωμιάδης με τα 45άρια το παίζει …αδιάφορος, και πάει βόλτα τους δημοσιογράφους παραλιακά με το κότερο.

Κι αυτοί θα σώσουν την πόλη από τον κακό απερχόμενο Μπουτάρη και μάλιστα ήδη εμφανίζονται να έχουν καβατζάρει τον… θώκο. Η αλαζονεία αμέτρητη.

Λοιπόν δεν φαίνεται να είναι έτσι ακριβώς. Η δημοσκόπηση δείχνει άλλα. Ο πρώτος δεν είναι πρώτος και όλα είναι ανοιχτά. Και τον δήμο αν θα τον πάρει η δεξιά, θα τον πάρει λόγω της στάσης που θα κρατήσουν οι της κεντροαριστεράς, και μπαίνοντας και βγαίνοντας…

Εκεί θα κριθεί το αποτέλεσμα

Φ.Δ.