Διοργάνωση τριάθλου στο Δήμο Θερμαϊκού

Με την αθλητική διοργάνωση του Τριάθλου συμμετέχει στη φετινή «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» ο Δήμος Θερμαϊκού. Το Τρίαθλο (Κολύμβηση 750 μέτρα Αντρών – Γυναικών, Ποδηλασία 20.700 μέτρα Αντρών – Γυναικών, Τρέξιμο 5.000 μέτρα Αντρών – Γυναικών) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την παραλία Νέων Επιβατών.

Η διοργάνωση θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να γνωρίσουν το συγκεκριμένο σύνθετο άθλημα. «Με την πρωτοποριακή αυτή διοργάνωση δίνουμε έμφαση στην αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς μας, επιλέγοντας περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς, καθώς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο δήμος.

Η ‘’Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας’’ έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται στο διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Περισσότερες πληροφορίες στο  www.thermaikostriathlon.com/triathlo