Δίπλα στους πανεπιστημιακούς φορείς η ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Τη διαβεβαίωση ότι η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) βρίσκεται δίπλα στους πανεπιστημιακούς φορείς, δίνοντας έμφαση στην τεχνολογική έρευνα και ανάπτυξη, έδωσε ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης, Λεωνίδας Μπακούρας, στη διάρκεια συνάντησής του με τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Κωνσταντίνο Μαθιουδάκη και συνεργάτες του, στο Εργαστήριο Θερμικών Στροβιλομηχανών (ΕΘΣ) της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Στόχος της συνάντησης ήταν η επίδειξη της λειτουργίας της Μονάδας Διακρίβωσης Μετρητών Φυσικού Αερίου, για την οποία απονεμήθηκε στο ΕΘΣ πιστοποιητικό διαπίστευσης ΕΝ ISO 17025. Ο κ. Μαθιουδάκης ευχαρίστησε θερμά για την έμπρακτη συνεισφορά της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, μέσω δωρεάς για την κάλυψη μέρους των δαπανών για τη συγκρότηση Μονάδας Διακρίβωσης Μετρητών Φυσικού Αερίου. Συγκεκριμένα, μέρος της δωρεάς διατέθηκε για την μελέτη, ανάπτυξη και εφαρμογή συστήματος ποιότητας στο Εργαστήριο Θερμικών Στροβιλομηχανών, ώστε αυτό να αποτελέσει πιστοποιημένο, επίσημο και αναγνωρισμένο Φορέα Διακρίβωσης Μετρητών Φυσικού Αερίου.

Ο κ. Μαθιουδάκης πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη Μονάδα αναμένεται να συνεισφέρει στην διείσδυση ενός καθαρού καυσίμου, όπως το φυσικό αέριο, στο ενεργειακό μίγμα της Ελλάδας, με όλα τα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον και την ανάπτυξη της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ