Δωρεάν προβολή ταινιών μικρού μήκους από ομάδα νέων προσφύγων

Τους τελευταίους μήνες η RTI δουλεύει για να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα για τη νεολαία με το όνομα «δύναμη» που να επιτρέπει σε νέους Έλληνες και πρόσφυγες να επικοινωνούν, να μαθαίνουν και να αποκτούν αυθεντική εμπειρία εργασίας.

Το πρώτο project με τίτλο «story» έφερε έναν βρετανό επαγγελματία σκηνοθέτη στη Θεσσαλονίκη για να δουλέψει μαζί με νέους από πέντε διαφορετικές χώρες και να δημιουργήσουν ταινίες από την δική τους οπτική γωνία.

Προβολή ταινιών μικρού μήκους από ομάδα νέων προσφύγων

Προβολή των δύο μικρού μήκους ταινιών από νέους από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Πακιστάν και την Ερυθραία την Τρίτη 13/11 στις 18:00 στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (αίθουσα Tάκης Κανελλόπουλος), με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με δωρεάν είσοδο για όλους.

Ελάτε να δείτε την πόλη από την πλευρά τους!

Για ένα μήνα, η RTI παρείχε καθημερινές συνεδρίες που συνδύαζαν την ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων με δραστηριότητες που προωθούν την ανθεκτικότητα, την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Κάθε νέος συμμετέχοντας ολοκλήρωσε το μάθημα και συνέβαλε στο έργο της κινηματογραφικής διαδικασίας δημιουργώντας μια κοινότητα καλλιτεχνών που μπορούν να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον.

Στην εκδήλωση θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε ερωτήσεις και να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους συμμετέχοντες και το ταξίδι τους.

Ελπίζουμε να υποστηρίξετε και εσείς το έργο τους!

Για περισσότερες πληροφορίες:
τ. 6946900313| e. [email protected] ή μέσω των διαδικτυακών μας σελίδων:
www.refugeetrauma.org
https://www.facebook.com/RefugeeTrauma/