Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την κηδεία του Κ. Κατσίφα

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν λάβει οι αλβανικές αρχές για την κηδεία του του Κωνσταντίνου Κατσίφα  που θα γίνει σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι (13:00 τοπική ώρα) στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες.

Οι αλβανικές αρχές φοβούνται την εκδήλωση επεισοδίων καθώς στους Βουλιαράτες μεταβαίνουν οδικώς από όλη την Ελλάδα μέλη βορειοηπειρωτικών οργανώσεων ώστε να παραστούν στην κηδεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, επί ποδός βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί, ενώ στο χωριό θα μεταβεί και ο ίδιος ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνιστά ψυχραιμία σε όσους παρευρεθούν στη κηδεία και σεβασμό στην οικογένεια του 35χρονου.

Στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι τόσο από Έλληνες, όσο και από Αλβανούς αστυνομικούς και έχει αυξηθεί εκτάκτως ο αριθμός του προσωπικού που διενεργεί τους διαβατηριακούς ελέγχους.

Καταγγελία Έλληνα που πήγαινε στην κηδεία

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία Έλληνα ταξιδιώτη ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί όπως υποστηρίζει τον κατέβασαν από το λεωφορείο, τον οδήγησαν σε ένα μικρό δωμάτιο και εκεί ουσιαστικά τον «έγδυσαν».

Όπως μεταφέρει ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 στα σύνορα ο νεαρός που επιχείρησε να περάσει στην Αλβανία κατήγγειλε ότι οι Αλβανοί του απαγόρευσαν την είσοδο στην χώρα γιατί είχε στο κορμί του τατουάζ με αρχαία ελληνικά σύμβολα.

Άλλος νεαρός κατήγγειλε ότι οι Αλβανοί του ζήτησαν να παραδώσει την ελληνική σημαία που είχε μαζί του και όταν εκείνος το αρνήθηκε απαγορεύτηκε και σε εκείνον η είσοδος στη χώρα.

Σημειώνεται πως η σορός του 35χρονου Έλληνα ομογενή μεταφέρθηκε την Τετάρτη από τα Τίρανα στον τόπο καταγωγής του μετά από 10 μέρες. Η σορός του μεταφέρθηκε σκεπασμένη με την ελληνική σημαία, ενώ τα έξοδα της ταφής θα καλυφθούν από τη δημοτική αρχή, όπως ανακοινώθηκε.

Αργά το απόγευμα της χθες, στο σπίτι της οικογένειας Κατσίφα βρέθηκε για συλλυπητήρια η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα Ελένη Σουρανή

Το μεσημέρι της Τετάρτης η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα επεστράφη στην οικογένειά του σκεπασμένη με την ελληνική σημαία, ενώ τα έξοδα της ταφής θα καλυφθούν από τη δημοτική αρχή, όπως ανακοινώθηκε.