Δραματική έκκληση του Δημήτρη Κάζη: Δώστε μου την ευκαιρία να ζήσω

Έκκληση για ζωντανό συμβατό δότη που θα προσφέρει ένα μικρό κομμάτι από το ήπαρ του, κάνει ο 42χρονος Δημητρής Κάζης από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος νοσηλεύεται από τα μέσα Ιουνίου σε μεταμοσχευτικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Ο Δημήτρης πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και αυτή τη στιγμή δίνει κρίσιμη μάχη για τη ζωή του.

Ο Δημήτρης Κάζης είναι διεθνολόγος, με σπουδές στο ΠΑΜΑΚ, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Sheffield, ιδρυτής του Κέντρου Διεθνούς Πολιτικής Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2014 με την παράταξη «Εντάξει» του Σταύρου Καλαφάτη.

Ο ίδιος ανήρτησε το παρακάτω κείμενο στο facebook, κάνοντας μια τελευταία έκκληση για δότη, καθώς ο χρόνος έχει αρχίσει να τελειώνει.

«Παιδιά γειά σας, δυστυχώς φεύγω και φεύγω πικραμένος. Ζήτησα την βοήθεια σας και δεν ανταποκριθήκατε, κανείς δεν νοιάστηκε ούτε καν μου τηλεφώνησε, ούτε ζήτησε να πάρει πληροφορίες από τους γιατρούς. Γνωρίζω ότι είναι μια δύσκολη απόφαση και ότι εκ πρώτης φοβίζει αλλά όταν φτάνεις στο τελικό σημείο που έχεις να ζυγίζεις την ζωή ενός ανθρώπου-φίλου με μία ταλαιπωρία δύο εβδομάδων το πολύ η ζυγαριά νόμιζα πως εύκολα θα έγερνε… Καταρχήν οποίος ερχόταν εδώ θα έλυνε τις απορίες του διότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από τους διάφορους αφηρημένους οδηγούς του Ίντερνετ. Ο γιατρός είναι μοναδικός στον κόσμο και κορυφή καθώς εδώ και 4,5 χρόνια(2500 μεταμοσχεύσεις) δεν έχει καμία αποτυχία-απώλεια. Επίσης μετά την άφιξη του από εδώ κανείς δεν είναι ακόμη υποψήφιος δότης. Αυτό το αποφασίζουν οι γιατροί αφού εξετάσουν όλες τις παραμέτρους. Σας φιλώ και περιμένω έστω την τελευταία στιγμή την ανταπόκριση σας. Δώστε μου την ευκαιρία να ζήσω. Δημήτρης»

Παιδιά γειά σας,δυστυχώς φεύγω και φεύγω πικραμένος. Ζήτησα την βοήθεια σας και δεν ανταποκριθήκατε, κανείς δεν…

Gepostet von Dimitris Kazis am Mittwoch, 17. Juli 2019