Δύο ακόμη δικηγόροι της Θεσσαλονίκης δηλώνουν “Κοιτάμε Μπροστά”

«Κοιτάμε μπροστά» δηλώνουν δύο επιφανείς δικηγόροι της Θεσσαλονίκης. Ο Παύλος Καρκάλης και ο Γαβριήλ Κερμανίδης, ανήκουν πλέον στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Κοιτάμε μπροστά» με επικεφαλής τον Χρήστο Γιαννούλη και συντάσσουν τις δυνάμεις τους, με στόχο την αλλαγή σελίδας στην  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Καλοσωρίζουμε στο ψηφοδέλτιο μας δύο αξιόλογους λειτουργούς της δικαιοσύνης που διακρίνονται για το επαγγελματικό τους ήθος και την κοινωνική τους συνεισφορά. Η παρουσία τους στην παράταξή μας, μας τιμά και επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας, ότι όλοι μαζί θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές στην Κεντρική Μακεδονία», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης.

Παύλος Καρκάλης

Γεννήθηκε το 1966 στη Ρητίνη Πιερίας από αγροτική οικογένεια. Τέλειωσε το 1o Λύκειο Κατερίνης, φοίτησε στη Νομική του ΑΠΘ και από το 1992 δικηγορεί στη Θεσσαλονίκη. Στα φοιτητικά χρόνια ήταν μέλος της ΚΝΕ και
της ΠΣΚ και αμέσως μετά εντάχθηκε στο Συνασπισμό. `Ηταν ιδρυτικό μέλος της παράταξης «Ανανεωτική Πρόταση Δικηγόρων» και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2008 έως το 2011. Συμμετέχει ενεργά στην Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Επικεντρώνει τη δημόσια δράση του στην στήριξη των κοινωνικών δομών, στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προσπάθειας και στην καταπολέμηση των διακρίσεων. Σύζυγός του είναι η δικηγόρος Σοφία Καματάκη. Η κόρη του Νεφέλη είναι φοιτήτρια Νομικής ΑΠΘ.

 Γαβριήλ Κερμανίδης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968.
Αποφοίτησε  από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ το 1991 και αφού έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, από το 1994 εργάζεται ως δικηγόρος και νομικός σύμβουλος σε φορείς κυρίως του ιδιωτικού τομέα με εξειδίκευση στο εμπορικό, τραπεζικό και ποινικό δίκαιο. Στα μαθητικά και πανεπιστημιακά του χρόνια ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση. Ασχολήθηκε παλαιότερα και με τις εκλογές του ΔΣΘ, ενώ συμμετείχε στη Δημοτική Κίνηση ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, του Γιάννη Μπουτάρη. Συμμετείχε σε ΜΚΟ. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ το 2015.