Δύο δημοτικοί σύμβουλοι του Γ. Ορφανού στο πλευρό του Κ. Ζέρβα

Σε πόλο έλξης δημοτικών συμβούλων από άλλες παρατάξεις, εξελίσσεται η διαδικασία συγκρότησης της νέα διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης από το νέο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Μετά την «ανεξαρτητοποίηση» των Δ. Ακριτίδου, Σ. Δημητριάδη, Ν. Ζεϊμπέκη, Ι.  Κοσμοπούλου και Μ. Κούπκα, από την παράταξη Ταχιάου και την προσχώρηση τους στο στρατόπεδο Ζέρβα, σήμερα οι «ανεξαρτητοποιήσεις της ημέρας», έρχονται από την παράταξη Ορφανού, που θα μείνει …ορφανή κατά δύο δημοτικούς συμβούλους.

Ήδη ο ένας εκ των δύο, ο δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Ιακώβου, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη του Γιώργου Ορφανού και δήλωσε την πρόθεση του να στηρίξει ενεργά την νέα διοίκηση του δήμου και φυσικά το νέο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. «Σε στιγμές και περιόδους οριακές, απαιτούνται ενέργειες και αποφάσεις άμεσες και ουσιαστικές. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, η ανάγκη σχηματισμού μίας ενιαίας λειτουργικής και αποτελεσματικής διοίκησης είναι ζήτημα μείζονος σημασίας. Μιας διοίκησης που θα βασίζεται σε συγκεκριμένες αξίες, σε προγραμματικούς άξονες και σε κοινή αντίληψη για προτεραιότητες και υπαρκτές δυνατότητες» τονίζει στην δήλωση ανεξαρτητοποίησης του ο Κώστας Ιακώβου και τονίζει πως με τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης «μοιραζόμαστε πολλά κοινά στοιχεία».

Ο δεύτερος δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη Ορφανού, που επίσης έχει βάλει πλώρη προς την πλευρά του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης, είναι ο Στέλιος Λιακόπουλος, που είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μπουτάρη και προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχετικές επαφές έχουν προχωρήσει και πως ο Σ. Λιακόπουλος θα αναλάβει θέση εντεταλμένου συμβούλου, υπευθύνου για τα ΚΑΠΗ του δήμου.

Όπως τόνισε στέλεχος της παράταξης Ζέρβα στο “dailythess”, «η πρόθεση του δημάρχου δεν είναι να συγκροτήσει μία νέα ενιαία παράταξη, στην οποία θα ενσωματωθούν και οι δημοτικοί σύμβουλοι από τις άλλες παρατάξεις που αποφάσισαν να στηρίξουν τη νέα διοίκηση». Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων από τις παρατάξεις της «αντιπολίτευσης» να συνεχιστούν…

Φ.Δ.