Με δυο βαλίτσες και δέκα μουσικά όργανα ο Κουκουμπλής ξανά στον Πολυχώρο ΕΝΩ

Με τον «Κουκουμπλή», μια συναρπαστική παράσταση για όλα τα παιδιά, συνεχίζει και φέτος ο Μικρός Βορράς. Με δυο βαλίτσες, δέκα μουσικά όργανα και μεγάλη χαρά ο Κουκουμπλής, ο ήρωας που αγαπήθηκε από τα παιδιά, ανεβαίνει στον Πολυχώρο Ενώ, από τις 8 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή, στις 11.30 το πρωί.

Η παράσταση περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, τραγούδι, μάσκες, παντομίμα και διαδραστικά στοιχεία που επιτρέπει στα ίδια τα παιδιά να συμμετέχουν στην ιστορία, να προβληματίζονται, να εκφράζουν την άποψή τους και να οδηγούν στην εξέλιξη των παραμυθιών.

Θα παρουσιάσει τρία παραμύθια για παιδιά, ιστορίες της γιαγιάς και του παππού, ιστορίες παρμένες από την ελληνική παράδοση. Επί σκηνής ξετυλίγονται τα εξής ελληνικά λαϊκά παραμύθια: «Ο Κουκουμπλής» προέρχεται από τη Θεσσαλία, της συλλογής Μαρούλας Κλιάφα από το Γαρδίκι Τρικάλων, «Το πιο γλυκό ψωμί» της συλλογής Δ. Λουκάτου προέρχεται από την Κεφαλλονιά και «Η Βασιλοπούλα και το άλας» της συλλογής Σταμούλη – Σαράντη Ελπινίκης προέρχεται από τη Θράκη και είναι πολύ διαδεδομένο σε ολόκληρη τη Μακεδονία.

Πριν αρχίσει η παράσταση οι μικροί φίλοι του Μικρού Βορρά θα ζυμώσουν αληθινό ψωμί, η ομάδα θα το ψήσει και στο τέλος της παράστασης θα δοκιμάσουν “το πιο γλυκό ψωμί”!

Συντελεστές της παράστασης
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Σκηνογραφία: Ελένη Ιωαννίδου
Κοστούμια: Ιωάννα Παγιατάκη
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Κίνηση: Ειρήνη Καλογηρά
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Διδασκαλία εμψύχωσης μάσκας: Σίμος Κακάλας
Φωτογραφία: Νίκος Τασούλας

Επιστημονική συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Άννα Παπαφίγκου
Παραγωγή: Μικρός Βορράς

Παίζουν οι ηθοποιοί: Πέτρος Μαλιάρας, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου, Ανδρομάχη Φουντουλίδου.

Οργάνωση παραστάσεων: Βάσω Δουζένη, Κωνσταντίνος Σουλτάνης

Πληροφορίες – κρατήσεις στα τηλέφωνα: 6985 858932 – 6945 260308

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Τιμή συμμετοχής: 6 ευρώ.

Πολυχώρος Ενώ: Ερμού 11 με Ίωνος Δραγούμη, Θεσσαλονίκη.