Δύσκολη νύχτα στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της βροχόπτωσης

Η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε ταλαιπωρία στους κατοίκους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ειδικά σε όσους κατοικούν στο δήμο Θερμαϊκού, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας υπερχείλισαν ρέματα και χείμαρροι σε Νέα Μηχανιώνα, Αγία Τριάδα και Νέους Επιβάτες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις και οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν προκειμένου να διασώσουν 24 άτομα που βρίσκονταν εγκλωβισμένα στα αυτοκίνητά τους σε ρέματα και κυρίως σε χείμαρρο που υπερχείλισε στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Προβλήματα και στην υπόλοιπη χώρα

Εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας προβλήματα αντιμετώπισαν και άλλες περιοχές της χώρας. Στο Βόλο, χθες το απόγευμα, πλημμύρισαν δρόμοι και παρουσιάστηκαν προβλήματα στις συγκοινωνίες, τις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση.

Η κακοκαιρία έπληξε και την Ηλεία, όπου καταγράφηκαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, όπως και την ανατολική Λακωνία, όπου ανέβηκε η στάθμη των νερών στην εθνική οδό Σπάρτης – Μονεμβασιάς, ο δρόμος γέμισε με λάσπες και χώματα και σε αρκετά σημεία έγινε αδιάβατος.