Ε. Αντώναρος προς τη ΝΔ: Αν ο ψηφοφόρος θέλει τα άκρα, ψηφίζει το ορίτζιναλ κι όχι την ιμιτασιόν

“Η συντριβή του Λαϊκού Κόμματος στην Ισπανία απέδειξε πως όταν ο ψηφοφόρος θέλει να πάει ακροδεξιά πηγαίνει στην γνήσια και όχι στην ιμιτασιόν” σχολίασε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος, με αφορμή την κατάρρευση του ισπανικού “αδελφού” κόμματος της ΝΔ.

Σημειώνει δε «μερικές απλές και συγκεκριμένες αλήθειες για τις εκλογές στην Ισπανία»:

  • Καθαρός νικητής, μπροστά με διαφορά από όλα τα αλλα κόμματα, αλλά όχι θριαμβευτής είναι οι Σοσιαλιστες. Θα σχηματίσουν κυβερνηση με τη συμμετοχή των Ποντεμος ( που έχασαν δύναμη!!) και τη στήριξη μικρων κομμάτων.
  • Συντριβή υπέστη το άλλοτε κραταιο κεντροδεξιό κόμμα που έχασε τη μιση του επιρροή, έπεσε κατω από το 20% και περιορίστηκε σε λιγότερους από τους μισούς βουλευτές. Εκανε το λάθος να στραφει προς τα δεξιά για να ανακόψει την ακροδεξιά κι απέτυχε. Συνέβη αυτό που λέω και για την Ελλάδα: Αν ο ψηφοφόρος θέλει να πάει στα άκρα ψηφίζει το ορίτζιναλ κι όχι την ιμιτασιόν.
  • Η άκρα δεξιά μπήκε εντυπωσιακά στην ισπανική Βουλή για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια. Κανείς δεν πρέπει να συνεργαστεί μαζι τους. Για να δούμε.

Εν τέλει ο Ευάγγελος Αντώναρος καταλήγει σε δύο συμπεράσματα: α) αλλάζει ριζικά ο χάρτης των πολιτικών δυνάμεων στην Ισπανία και β) το αποτέλεσμα είναι μια πρόγευση για το πως θα ψηφίσουν οι Ισπανοί στις ευρωεκλογές αλλά και για τη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου όπου το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προβλέπεται να υποστεί καθίζηση. Σημείωση: η τελευταία δημοσκόπηση στη Γερμανία που δημοσιεύεται σήμερα προβλέπει πτώση των Χριστιανο-δημοκρατών στο 27%.