Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Γνωστές και μη εξαιρετέες επιχειρήσεις δεν τήρησαν χτες την εθιμική αργία

Τη δυσαρέσκειά του για «γνωστές και μη εξαιρετέες επιχειρήσεις» που επέλεξαν να λειτουργήσουν χτες εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Αφού πρώτα ευχαριστεί θερμά το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων της Αγοράς της πόλης μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου να παραμείνουν κλειστά, όπως συμβαίνει, κατ’ έθιμον, εδώ και πολλά χρόνια, στις 2 Ιανουαρίου» κάνει λόγο για την «εξαίρεση «γνωστών και μη εξαιρετέων» επιχειρήσεων, μετρημένων στα δάχτυλα, οι οποίες, δυστυχώς, θεωρούν ότι είναι το Α και το Ω της αγοράς».

Και συνεχίζει: «Αναρωτιόμαστε εάν οι  επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες δεν τήρησαν την παραδοσιακά εθιμική αργία της 2 Ιανουαρίου, είδαν την καταναλωτική κίνηση και τον ανάλογο τζίρο, τον οποίο ευελπιστούσαν να έχουν την συγκεκριμένη ημέρα, εις βάρος των υπολοίπων επιχειρήσεων, οι οποίες παρέμειναν κλειστές».

«Οι εν λόγω επιχειρήσεις θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτός ο τόπος έχει ήθη και έθιμα, τα οποία επί σειρά ετών τηρούνται από τους ΄Ελληνες επιχειρηματίες», καταλήγει η ανακοίνωση.