Έφερναν βουλγάρικες φιάλες ποτών και τις «ελληνοποιούσαν»

Πάνω από 5.094 φιάλες ποτών που έφτασαν στη χώρα μας από τη Βουλγαρία και πλήθος ετικετών επώνυμων μαρκών κατασχέθηκαν στους Αγίους Αναργύρους, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ενώ συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 42 και 37 ετών και ένας 58χρονος Βούλγαρος, για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα οι δράστες εντοπίσθηκαν να εκφορτώνουν αλκοολούχα ποτά από σταθμευμένο φορτηγό και να τα τοποθετούν εντός αποθήκης που λειτουργούσε και ως παράνομο συσκευαστήριο οινοπνευματωδών ποτών.

Όπως διαπιστώθηκε οι συλληφθέντες χρησιμοποιώντας ειδικά διαλυτικά υγρά, αποκολλούσαν τις ετικέτες από τις φιάλες ποτών που έφεραν επιγραφές Βουλγαρίας και τις αντικαθιστούσαν με επιγραφές ελληνικές.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στον αποθηκευτικό χώρο και στο φορτηγό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5.094 φιάλες αλκοολούχων ποτών που έφεραν ενδείξεις προέλευσης Βουλγαρίας, πλήθος αυτοκόλλητες ετικέτες από διάφορες μάρκες επώνυμων αλκοολούχων ποτών με ελληνικές ενδείξεις, 6 κοπίδια-ξύστρες και δύο πλαστικά μπουκάλια διαλυτικών υγρών, κενά περιεχομένου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.