Ευκαιρία για φτηνές διακοπές στα νησιά του Αν. Αιγαίου

Τη δυνατότητα να κάνουν οικονομικές διακοπές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα έχουν όσοι εκμεταλλευτούν τη δράση του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού για την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού, που άρχισε χτες και ολοκληρώνεται στα τέλη Οκτωβρίου.

Το  υπουργείο συνεχίζει την προσπάθεια για την ενίσχυση της φετινής τουριστικής κίνησης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μέχρι το τέλος της  φετινής τουριστικής περιόδου, σε συνεργασία με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ανταποκρινόμενοι στην πρόταση συνεργασίας από την αν. υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, οι πρόεδροι των  Ενώσεων Ξενοδόχων Σάμου, Λέσβου, Χίου, Κω και Λέρου παρέχουν μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου έως και 50% μειωμένες τιμές  δωματίων και ελκυστικές  προσφορές σε πακέτα διαμονής στη βάση των δυνατοτήτων που έχουν τα ξενοδοχεία σε κάθε περιοχή. Πληροφορίες για το πρόγραμμα ειδικών προσφορών παρέχουν οι γραμματείες των Ενώσεων Ξενοδόχων των προαναφερθέντων νησιών.

Παράλληλα, σε εξέλιξη  βρίσκεται και θα διαρκέσει έως τα τέλη Νοεμβρίου το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού  με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ και κατόπιν  συνεργασίας με το υπουργείο Τουρισμού,  που περιλαμβάνει διπλάσιο αριθμό διανυκτερεύσεων σε καταλύματα των πέντε νησιών και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των δικαιούχων του ΟΑΕΔ που θα επιλέξουν αυτούς τους προορισμούς.