Έφοδος της τουρκικής αστυνομίας στα γραφεία 44 εταιριών για το πραξικόπημα

Με εφόδους σε εταιρίες που μέχρι στιγμής δεν κατονομάζονται συνεχίζουν οι τουρκικές αρχές την έρευνα που διενεργείται για το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Οπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu η έφοδος έγινε μετά την έκδοση ενταλμάτων για την σύλληψη 120 διευθυντικών στελεχών εταιρειών. Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τις εταιρίες που στοχοποιήθηκαν ότι παρέχουν οικονομική υποστήριξη στο κίνημα του αυτοεξόριστου στις  ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν.

Καμία από τις εταιρείες στις οποίες επέδραμε η αστυνομία δεν κατονομάζεται. Σύμφωνα με το Anadolu, η αστυνομία άρχισε έρευνες στις περιοχές Ουσκουντάρ και Ουμρανίγιε της Κωνσταντινούπολης, σε κτήρια στα οποία περιλαμβάνονται αυτά μιας μη κατονομαζόμενης εταιρείας συμμετοχών.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία, εκ των οποίων 17.000 έχουν τεθεί επισήμως υπό κράτηση. Παράλληλα δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στους κόλπους του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας και των συστημάτων παιδείας και δικαιοσύνης στο πλαίσιο του κύματος διώξεων στο οποίο έχουν προβεί οι αρχές μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.