Οι εφοριακοί ζητούν τη βοήθεια των πολιτών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Έκκληση προς τους καταναλωτές να βοηθήσουν το έργο των ελεγκτών έκανε, μιλώντας  στο “Πρακτορείο 104,9 fm” ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Καλαμαριάς, Ιωακείμ Ζουμπαρίδης, τονίζοντας πως οι εφοριακοί χρειάζονται τη βοήθεια των πολιτών, διότι η φοροδιαφυγή εντοπίζεται σε όλα τα επαγγέλματα.

«Πηγαίνει κάποιο συνεργείο ελέγχου σε ένα μπαράκι και ρωτάει τους θαμώνες, ποσά ποτά έχουν καταναλώσει και αν έχουν εκδοθεί οι αντίστοιχες απαντήσεις, σε αυτό το κομμάτι θέλουμε τη βοήθεια των καταναλωτών, καλό είναι να απαντούν σωστά και να λένε την αλήθεια και εμείς να κάνουμε τις αντίστοιχες διαπιστώσεις. Κάνουμε έκκληση προς τους καταναλωτές, διότι είναι πολλά τα αντικείμενα δραστηριοτήτων όπως τα ρούχα, τα ηλεκτρικά και είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Η φοροδιαφυγή εντοπίζεται σε όλα τα επαγγέλματα».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Καλαμαριάς αναφέρθηκε και στην αυξημένη προσέλευση των πολιτών στις εφορίες προκειμένου να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους. Όπως κάθε χρόνο, τέλος του έτους, έρχονται οι φορολογούμενοι στην εφορία για να καταθέσουν τις πινακίδες, για να έχουν απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και από το τεκμήριο που επισύρει η ιδιοκτησία ενός αυτοκινήτου. Η κίνηση ωστόσο φέτος, εμφανίζεται μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές.

Ο κ. Ζουμπαρίδης επισήμανε ότι εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι τις ημέρες των εορτών και  εντοπίστηκαν πολλά συμβάντα παραβατικότητας στην Καλαμαριά, «εκτός από την επιβολή προστίμων προβαίνουμε και στην σφράγιση των καταστημάτων στην περιοχή Καλαμαριάς. Υπάρχουν καταστήματα που κλείνουν μέσα στις γιορτές διότι είτε δεν προχώρησαν στην έκδοση αποδείξεων, αλλά και για τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων ύψους 500 ευρώ και πάνω».