Εφτά χρόνια με αναστολή στο χρυσαυγίτη υπάλληλο της Βουλής που επιτέθηκε σε φοιτητή

Κάθειρξη 7 ετών με αναστολή επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Χρήστο Ζέρβα, μετακλητό υπάλληλο στο γραφείο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, για την άγρια επίθεση που είχε δεχθεί τον περασμένο Μάρτιο, έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στους Αμπελόκηπους, ο φοιτητής της Αρχιτεκτονικής Αλέξης Λαζάρου.

Το δικαστήριο, σύμφωνα και με την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για ληστεία, καθώς οι δράστες της επίθεσης είχαν αφαιρέσει την τσάντα που κρατούσε ο φοιτητής, ενώ μετέτρεψε την πλημμεληματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, αδίκημα ελαφρύτερης ποινικής μεταχείρισης.

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε την εισαγγελική πρόταση για αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου στο κατηγορούμενο, αλλά όρισε να έχει αναστέλουσα δύναμη στην έκτιση της ποινής η έφεση του.

Έτσι μέχρι την εκδίκαση του δεύτερου βαθμού επέβαλε στον Ζέρβα τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας, ύψους 2.000 ευρώ και της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές το μήνα.

ΑΠΕ