Εφτά χρόνια φυλακή στον «πιο μισητό άνθρωπο στις ΗΠΑ»

Εγινε διάσημος για τους λάθος λόγους και κέρδισε επάξια τον τίτλο του «πιο μισητού ανθρώπου στις ΗΠΑ» σε πολύ νεαρή ηλικία. Ο Μάρτιν Σκρέλι, που πλούτισε το 2015 αυξάνοντας την τιμή για ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται στη θεραπεία ασθενών με AIDS και καρκινοπαθών 5.500%, από 13 δολάρια στα 750, δεν τιμωρήθηκε με φυλάκιση εφτά ετών γι’ αυτήν την πράξη του -μπορεί να είναι καθ’ όλα νόμιμη, απλά δεν είναι ηθική- αλλά για χρηματιστηριακή απάτη καθώς εξαπάτησε τους επενδυτές σε δύο hedge funds που διαχειριζόταν.

Οπως αναφέρει το BBC, o Σκρέλι ξέσπασε σε κλάματα όταν άκουσε την ποινή, παρότι ήταν πολύ μικρότερη από τα 15 χρόνια που ζήτησαν οι κατήγοροι. Προέβη μάλιστα και στη βαρύγδουπη δήλωση ότι «δεν υπάρχει καμιά συνωμοσία που γκρέμισε τον Μάρτιν Σκρέλι. Εγώ τον γκρέμισα με τις αισχρές πράξεις μου».

Σημειώνεται ότι ο Σκρέλι είχε απασχολήσει και πάλι την επικαιρότητα το Σεπτέμβριο, όταν πρόσφερε 5.000 δολάρια σε όποιον θα του έφερνε μια τούφα από τα μαλλιά της Χίλαρι Κλίντον. Το αστείο αυτό του κόστισε ακριβά καθώς ενώ είχε πληρώσει εγγύηση και ήταν ελεύθερος μετά την καταδίκη του τον Αύγουστο για άλλες υποθέσεις, ένας δικαστής την ανακάλεσε και έτσι κατέληξε στη φυλακή ως επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.