Εφτασε στη Θάσο ο πρωθυπουργός – Σε ύφεση η πυρκαγιά

Με ελικόπτερο Σινούκ έφτασε στη Θάσο, που δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές, ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας, προκειμένου να λάβει επιτόπου ενημέρωση για τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί και για την επιχείρηση κατάσβεσης. Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Καρατζιά. Τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για την υγεία των πέντε πυροσβεστών που έχουν τραυματιστεί, λέγοντας ότι μόνο ο ένας νοσηλεύεται ακόμη. Θα ακολουθήσει σύσκεψη στο κοινοτικό κατάστημα του Πρίνου, όπου θα συζητηθεί η κατάσταση στο νησί, καθώς διανύουμε την τρίτη μέρα δοκιμασίας για το νησί από τις πυρκαγιές.

Σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα των πυρκαγιών, ενώ οι προσπάθειες πλέον επικεντρώνονται στην πυρκαγιά στην περιοχή του Ραχωνίου ώστε να μην περάσει στο βόρειο τμήμα του νησιού. Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα την αναζωπύρωση πολλών εστιών στις περιοχές Ραχωνίου, Πρίνου και Μαριών του νησιού, με αποτέλεσμα οι φωτιές να προχωρήσουν επικίνδυνα και λίγο έλειψε να περικυκλωθούν τα χωριά. Ωστόσο, χάρη στον συντονισμό των επίγειων δυνάμεων και τη συστηματική προσπάθεια, τα μέτωπα περιορίστηκαν αισθητά χωρίς να χρειαστεί οι τοπικές Αρχές να προχωρήσουν σε εκκένωση χωριών και οικισμών.

Με απόφαση του δημάρχου Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ αναβλήθηκε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Ο αγιασμός στα σχολεία της Θάσου αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο ή την Τέταρτη και αφού πρώτα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.