«Με ευθύνη του Γ. Μπουτάρη πέθανε η “Πρωτοβουλία”»

«Με ευθύνη ενός ανδρός (σ.σ. Γιάννης Μπουτάρης) η παράταξη έχει πεθάνει. Εγώ είμαι και παραμένω “Πρωτοβουλία” και πιστεύω ή στην αναγέννηση ή στη δημιουργία της νέας “Πρωτοβουλίας”» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και άλλοτε στενός συνεργάτης του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Ο κ. Αβραμόπουλος άσκησε κριτική στη διοίκηση του κ. Μπουτάρη, λέγοντας πως στη δεύτερη θητεία «υπήρξε μία παραίτηση από βασικά πράγματα που υποτίθεται ότι είχαμε δρομολογήσει και έπρεπε να γίνουν» και πρόσθεσε: «Δεν βλέπω να γίνονται μεγάλα έργα στην πόλη. Θα ήθελα να δοθεί προσοχή στις γειτονιές και σε όλες τις δημοτικές κοινότητες».

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους για το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές του 2019: «Υπάρχει τρόπος και χρόνος να αλλάξουμε τα πράγματα. Εάν κρύβεσαι πίσω από τον εγωισμό σου και θεωρείς ότι αυτό που κάνεις είναι πάντα σωστό και κανείς δεν μπορεί να διατυπώσει καλύτερη άποψη από σένα, έχεις κάνει το πρώτο μεγάλο λάθος. Τον κ. Παπαγεωργόπουλο τον αποκαλούσαμε με το μικρό του όνομα για να κατεβαίνει από το ύψος του λέγοντας “Βασίλη άκουσε τι σου λέμε”. Επαναλαμβάνω το ίδιο και τώρα: “Γιάννη άκουσε τι σου λέμε”».

Σχολιάζοντας παλαιότερη δήλωση του κ. Μπουτάρη πως «υπάρχουν καυγάδες στη δημοτική ομάδα, όμως δεν χωρίζουμε», ο κ.Αβραμόπουλος σημείωσε: «Ο Γιάννης Μπουτάρης όταν είναι σε δύσκολη θέση πετάει μία ατάκα. Αυτό έχει ένα όριο. Εάν υπάρχει ειλικρινής διάθεση από το μέρος του, αυτός το ξέρει. Αυτός είναι ο επικεφαλής της “Πρωτοβουλίας” και του δήμου. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, λένε. Μία παροιμία που πάντα έχει την εφαρμογή της στην καθημερινότητα».

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανέφερε πως δεν νιώθει προδομένος από τον κ. Μπουτάρη, καθώς «από ένα σημείο και πέρα δεν ήθελε να ακούει ούτε την κριτική μου, ούτε τις απόψεις μου». Ωστόσο, δήλωσε «απογοητευμένος γιατί υπάρχει απόσταση από τις αρχές, τις διακηρύξεις μας, τον προγραμματικό μας λόγο, αυτόν που χτίσαμε επί δεκατρία χρόνια».

Ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε «πολιτικό παιδί» την «Πρωτοβουλία» και μιλώντας για το μέλλον της παράταξης τόνισε: «Η “Πρωτοβουλία” πέτυχε, ανέτρεψε μία διοίκηση 25ετίας, προσπάθησε να δημιουργήσει νέα πράγματα και εν πολλοίς τα κατάφερε. Άνοιξε την πόλη, έφερε φρέσκο αέρα. Δεν θέλω, όμως, μία πόλη που να είναι απέραντο καφενείο. Θέλω μία πόλη με υποδομές, δομές και να λειτουργεί για τους πολίτες της με ανάσες. Θλίβομαι γιατί κάποια πράγματα δεν περπατάνε όπως θα έπρεπε. Εγώ είμαι “Πρωτοβουλία”, δεν μπορώ να είμαι κάτι άλλο. Παραμένω εκεί, όμως, με ευθύνη ενός ανδρός έχει πεθάνει. Και πιστεύω ή στην αναγέννησή της ή στη δημιουργία της νέας “Πρωτοβουλίας”».

Ερωτηθείς εάν έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο να ανεξαρτητοποιηθεί μετά τις διαφωνίες με τον δήμαρχο και την αποστασιοποίησή του από τη διοίκηση, αναρωτήθηκε: «Από πού να παραιτηθώ; Από το σπίτι μου;».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ