Εφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια Μπέμπα Μπλανς

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών η θρυλική τραγουδίστρια Μπέμπα Μπλανς, κατά κόσμον Αγγελική Κωνσταντοπούλου, η οποία υπέφερε από βαριάς μορφής αναιμία. Η τραγουδίστρια έδινε για μεγάλο χρονικό διάστημα μάχη με τη ζωή και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο από τον περασμένο Νοέμβριο. Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε καταστολή.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Ιουνίου του 1944. Πρωτοεμφανίστηκε στο τραγούδι το 1964, ερμηνεύοντας το κομμάτι του Ζαμπέτα «Καλώς όρισες βρε Γιώργη» και δύο χρόνια αργότερα κέρδισε το στοίχημα επιτυγχάνοντας την καθιέρωση στο μουσικό στερέωμα. Ξεχώρισε με τα τραγούδια «Μιας πεντάρας νιάτα» και «Το καράβι» του Ζαμπέτα.

H μουσικός με τη βελούδινη φωνή, στο μυαλό των περισσότερων θαυμαστών της είχε μείνει ως η  ντίβα με τις ιδιαίτερες εμφανίσεις. Τροφοδότησε την έμπνευση μεγάλων δημιουργών όπως του αγαπημένου της Γιώργου Ζαμπέτα.
Για δεκαετίες η ντίβα με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο διατηρούσε αναλλοίωτο το μέταλλο της φωνής της. Είχε συνεργαστεί με τη Μαρινέλλα, τον Στράτο Διονυσίου, τον Γιάννη Πουλόπουλο και με σημαντικούς συνθέτες, όπως ο Γιώργος Μητσάκης, ο Γιάννης Καραμπεσίνης, ο Γιάννης Σπανός. Στη σκηνή συνυπήρξε και με τη Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Τέλος, είχε παίξει στο έργο «Πεθαίνω σαν Χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.