Εικαστική εκδήλωση – δημοπρασία για την υποστήριξη της ταινίας «Εμιλία» στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Tο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, η Myro Gallery, και η 24plus1 σάς προσκαλούν σε ένα πρωτότυπο Art Event δημοπρασίας και έκθεσης έργων τέχνης, για την υποστήριξη της ανεξάρτητης ταινίας μεγάλου μήκους της Βάγιας Δανιηλίδου και Κωνσταντίνου Τοπάλη, με τίτλο “Εμιλία”.

Η αγορά έργων μέσω δημοπρασίας, που φέρει την σφραγίδα ποιότητας της Myro Antiques House και προσωπικά του Σταύρου Μυρωνίδη ως υπεύθυνος δημοπρασίας, από το φιλότεχνο κοινό που θα τα αγοράσει, θα συμβάλλει οικονομικά στην ολοκλήρωση και προώθηση της ταινίας. Με το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσουν βραβεύσεις των καλλιτεχνών από τη MYRÓ Gallery, η οποία θα παραχωρήσει δωρεάν ατομική έκθεση στους καλλιτέχνες με τις τρεις υψηλότερες τιμές έργων στη δημοπρασία.

Η εκδήλωση ‘Εμιλία” – πολιτιστικό γεγονός για την Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 στις 8:00 μ.μ., με τη δημοπρασία να ξεκινά στις 9:00 μ.μ. και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα “Αλλατίνη-Ντασσώ” του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης με την οργανωτική επιμέλεια της υπεύθυνης πολιτιστικών του Γαλλικού Ινστιτούτου και την υποστήριξη του Γάλλου Πρόξενου, κου Philippe Ray.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρουσίαση τρέιλερ της ταινίας “ΕΜΙΛΙΑ” από τους σκηνοθέτες, μουσικό δρώμενο με το soundtrack της ταινίας, φιλανθρωπική δημοπρασία έργων τέχνης για την υποστήριξη της ταινίας και ομαδική έκθεση ζωγραφικής.

Στο Emilia Art Event θα συμμετέχουν οι:

  • Βάγια Δανιηλίδου (Σεναριογράφος – Σκηνοθέτις)

  • Κωνσταντίνος Τοπάλης (Σκηνοθέτης – Μοντέρ)

  • Florian Mikuta (Μουσικός – Συνθέτης)

  • Σταύρος Μυρωνίδης (Υπεύθυνος Δημοπρασίας)


Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν είναι οι:

Κυριακή Νικολαϊδη, Μαρία Βλασερού, Αγγελική Παπακωνσταντίνου, Άγγελος Παπουτσής, Άγης Κανάκης, Αθανάσιος Δραγγίας, Αλεξίκος Αλέξιος, Αλίκη Καλλινικίδου- Μπάκα, Άννα Πορτίκα, Άρης Καϊάφας, Αυγερινού Μάρθα, Αφεντούλα Γιαραμτσά Γεροθανάση, Βάσια Πέρρου, Βασίλειος Τσιούτσιας, Βασιλική Μάττα, Πέλα Κονταξή, Βικτώρια Γεράκη, Βιολέτα Γαζέα, Γιάννης Μονογιός, Δέσποινα Νικολιδάκη, Δημήτρης Αστερίου, Δουλγέρη Βασιλική, Ελένη Λυμπεράκη, Ελένη Μπερτζίκη, Ελισάβετ Κωνσταντίνα Κρητικού, Ζαχαρούδης Στέλιος, Θεόδωρος Κεμίδης, Καρακίτσου Μελπομένη, Κική Κυδωνοπούλου. Κούναλης Κωνσταντίνος, Κουσαξίδου Γεωργία, Κυρκόπουλος Βασίλης, Κωνσταντίνα Κοντοπούλου, Κωνσταντίνα Μαρτζέλη, Μαίρη Γκράβα, Μανδρέλα Ελευθερία, Μαρία Γιαλουράκη, Μαρία Στεργίου, Μαρία Χαλκιά, Μεγαλογένης Σπύρος, Μουράβιοβα Βικτώρια, Μπαλουκτσή Νατάσα, Μπαρζόκα Χρύσα, Νικολίνα Τσομπάνη, Νίκος Ανέστης, Νίκος Λαϊνάς, Όλυ Αναστασίου, Πατράγκου Κατερίνα, Πετρόπουλος Δημήτρης, Σάββας Ποράκος, Σβίτης Γιώργος, Σισμάνη Παναγιώτα, Σιτζόγλου Αλίκη, Σωτήρης Νέστορας, Απτόσογλου Σοφία, Συμεών Δεμεντζίδης, Χριστόδουλος Κεστελίδης, Φαίδρα Φωτιάδου, Μπεγγλή Ευγενία, Βαμβακίδη Μαρία, Τζήμητρα Ζωή, Τότσα Αναστασία, Τσίκα Ελένη, Μίχου Χριστίνα, Διαμαντής, Αναστάσιος art, AnnaGaelle Piquet, Jamil Khan.

Για το Novarte Project που θα περιλαμβάνεται εντός της έκθεσης, θα συμμετέχουν οι φοιτητές από την Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.: Αναστάσιος Κοτσάκος, Δανάη Ιωαννίδου, Δημήτρης Παπαζάχος, Ιουλία Φλωρέντζη, Μ. Μάριον, Μαριάνα «Βασιλική» Ρωσιάδου, Σούλα Αποστολάκη.

Οι συμμετέχοντες, εντός των πλαισίων της Εικαστικής Έκθεσης – Δημοπρασίας «Εμίλία», έρχονται να παρουσιάσουν ένα δείγμα της προσωπικής τους δουλειάς στο κοινό και να προβληματίσουν με τον καλλιτεχνικό τους “λόγο” σε μια συνεχή προσπάθεια διαδραστικής βελτίωσης. Το όνομα αυτού, Novarte Project στην Εμιλία.Εικαστική Έκθεση – Δημοπρασία

Όλα τα αντικείμενα της δημοπρασίας είναι διαθέσιμα για επισκόπηση τόσο φυσική -βρίσκονται σε έκθεση στις εγκαταστάσεις του MYRÓ Antiques House (2ο χλμ. Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, Σουρωτή Θεσσαλονίκης), καθημερινά 10:00 – 17:00, Σαββατοκύριακα κατόπιν συνεννοήσεως, αλλά και μέσω διαδικτύου, με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και λεπτομερείς περιγραφές στην διεύθυνση  https://www.myroauctions.gr/shop/emiliaarteventauctionthursday-14thofnovember-2019/

ΕΜΙΛΙΑ – Ταυτότητα Έργου:

Μετά την επιτυχημένη πορεία της τελευταίας ταινίας μικρού μήκους “Free Camping” (συμμετοχή στο 67ο Φεστιβάλ των Καννών και διανομή με γαλλική εταιρεία), η 24plus1 προχώρησε στη δημιουργία της ανεξάρτητης ταινίας μεγάλου μήκους με τίτλο “Εμιλία” (https://www.facebook.com/emiliagreekfilm/). Η ταινία βρίσκεται στο στάδιο του PostProduction και η παραγωγή συγκεντρώνει πόρους για την ολοκλήρωση και την προώθησή της.

Η ταινία τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Νέας Γενιάς.

Με την ευγενική υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Ταυτότητα Art Event:

Αίθουσα “Αλλατίνη-Ντασσώ” Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης Λεωφόρος Στρατού 2Α

Ημερομηνία Event – Δημοπρασίας: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Ημερομηνίες Έκθεσης: έως Πέμπτη, 21/11/2019

Διάρκεια Έκθεσης: 8 ημέρες