Εικόνες ντροπής στο δήμο Καλαμαριάς (φωτο)

Ένας… οργανωμένος σκουπιδότοπος, ο οποίος φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί και με την ανοχή της διοίκησης του δήμου Καλαμαριάς, βρίσκεται σε… λειτουργία εδώ και μήνες κοντά στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας.

Ένα «βουνό» από σκουπίδια με στρώματα, έπιπλα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, έχει δημιουργηθεί πίσω από ένα αλσύλλιο. Μάλιστα το σημείο έχει μετατραπεί σε ένα ιδιότυπο «κέντρο διαλογής» από τη λεγόμενη «μαφία των μπλε κάδων» που συγκεντρώνουν σκουπίδια από τους κάδους της περιοχής της Καλαμαριάς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν στήσει και ένα «συγκρότημα» από παράγκες για τις συναλλαγές τους. Στην περιοχή πηγαινοέρχονται καθημερινά αυτοκίνητα με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτός ο σκουπιδότοπος είναι ορατός από τη Σχολή Δικαστών που βρίσκεται στην περιοχή αλλά όπως φαίνεται κανείς από τους εισαγγελείς και δικαστές που πηγαινοέρχονται καθημερινά δεν έχει… συγκινηθεί!

Εκτός από τα σκουπίδια που βρίσκονται στο σημείο τις τελευταίες ημέρες κατέληξαν εκεί και πολλά φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα που πετάχτηκαν τον προηγούμενο μήνα στους κάδους απορριμμάτων. Στο ίδιο σημείο άγνωστοι (;) έχουν αποθέσει και κλαριά δέντρων. Μάλιστα σε αυτό το σημείο ο δρόμος έχει στρωθεί με χαλίκι. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό έγινε για να εξυπηρετήσει τα οχήματα των συνεργείων της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου Καλαμαριάς…

Υπάλληλοι του δήμου Καλαμαριάς πρόσφατα βρέθηκαν στην περιοχή, γεγονός που σημαίνει ότι το θέμα είναι σε γνώση της διοίκησης, η οποία και οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα για αυτές τις εικόνες ντροπής.