Εκδήλωση στο Λευκό Πύργο την Κυριακή, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης η 19η Αυγούστου για τη δράση και τα μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων ανά τον πλανήτη που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να βοηθήσουν συνανθρώπους τους. Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα, με το σύνθημα #NotATarget,  οι ανθρωπιστικές οργανώσεις συνεχίζουν να υπενθυμίζουν ότι οι άμαχοι και οι εργαζόμενοι στον ανθρωπιστικό τομέα πρέπει να προστατεύονται και δεν επιτρέπεται να γίνονται στόχος των συγκρούσεων.

Για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης, η Ύπατη Αρμοστεία του OHE για τους Πρόσφυγες  (Y.A.), ο Δήμος Θεσσαλονίκης και οι συνεργαζόμενες οργανώσεις: Advocates Abroad, DocMobile, Intereuropean Human Aid Association, Mobile Info Team, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Quick Response Team, REACT-Municipality Thessaloniki και SolidarityNow θα βρίσκονται στην περιοχή του Λευκού Πύργου, την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., με σκοπό να ενημερώσουν τον κόσμο για την ανθρωπιστική τους δράση.

Νωρίτερα, εθελοντές από τις οργανώσεις Αλκυόνη Day Center, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Refugee Trauma Initiative, SolidarityNow και την Ύπατη Αρμοστεία του OHE για τους Πρόσφυγες θα σχηματίσουν τη λέξη «REMEMBER» στην ίδια περιοχή για να αποτίσουν φόρο τιμής στους αμάχους που πλήττονται καθημερινά από ένοπλες συρράξεις αλλά και σε όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικών αποστολών.

Η 19η Αυγούστου επελέγη ως Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης, επειδή την ημερομηνία αυτή του 2003 ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ, Βραζιλιάνος διπλωμάτης Σέρζιο Βιέιρα ντε Μέλο και 21 συνάδελφοί του έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια βομβιστικής επίθεσης στο αρχηγείο του ΟΗΕ στην Βαγδάτη.