Εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στη βία και το ρατσισμό

Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Η Βία και ο Ρατσισμός δεν είναι FAKE», διοργανώνει αύριο η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6:30μμ στο αμφιθέατρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, “Ιωάννης Μανωλεδάκης”, (Τσιμισκή 103 με Ισαύρων 2).

Στο κάλεσμα της εκδήλωσης, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τονίζει πως “όλο και πιο συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι είτε ως θεατές είτε ως θύματα με ρατσιστικές συμπεριφορές και βίαιες ενέργειες. Τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται ώστε να ικανοποιηθούν τα κτηνώδη ένστικτα ανθρώπων, κυριευμένων από μίσος και ρατσισμό. Παράλληλα τα ΜΜΕ βομβαρδίζουν καθημερινά την κοινή γνώμη με ψευδείς ειδήσεις, με σκοπό να την εξοικειώσουν με την αγριότητα της εικόνας”.

“Από το στυγνό λιντσάρισμα του ΖΑΚ μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, έως την δολοφονία της Ελένης στην Ρόδο επειδή αρνήθηκε να συνευρεθεί με δύο άνδρες, μεσολαβούν μόλις λίγοι μήνες!” τονίζουν οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνουν πως πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε “για μία κοινωνία χωρίς έμφυλες διακρίσεις και ανισότητες. Χωρίς νέους νεκρούς στο όνομα του μίσους και του ρατσισμού. Για μία κοινωνία που θα βασίζεται στις αρχές της Ισότητας και της Αλληλεγγύης”.
Οι ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι:
1) Γκιώνης Ηλίας (GingerELA) : Μέλος της LGBTQI+ κοινότητας, Συγκάτοικος/Dragdaughter Ζακ Κωστόπουλου
2) Γκοντόλια Ασημίνα: Επικεφαλής του τμήματος αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης
3) Παπαϊωάννου Κωστής : Εκπαιδευτικός, πρ. πρόεδρος ΕΕΔΑ (Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου)
4) Ταχτσίδης Κωνσταντίνος: Δημοσιογράφος

Στα πλαίσια της εκδήλωσης και σε συνεργασία με φοιτητικές ομάδες θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με θέμα γυναίκες που έπεσαν θύματα βίας, καθώς και προβολή δύο βραβευμένων βίντεο στο εξωτερικό.