Εκδηλώσεις για την παιδική διατροφή την Κυριακή

To Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων  Ελλάδος, του παραρτήματος  Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κιλκίς, Πέλλας, Κατερίνης, Σερρών, Βέροιας , καθώς και το επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια του Food Festival, διοργανώνει ανοιχτή διαδραστική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου.

Στόχος είναι η ανάδειξη του ρόλου της υγιεινής διατροφής και όλων των παραμέτρων αυτής στην Παιδική Διατροφή, για την λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, του αμυντικού συστήματος αλλά και την αντιμετώπιση ασθενειών, την υγεία του ανθρωπίνου σώματος, την σωστή ανάπτυξη των παιδιών μας, την διατροφική πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα τη Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018  στα εξής σημεία των παραπάνω δήμων:

  • Θεσσαλονίκη : Πλατεία Αριστοτέλους
  • Κιλκίς : Πλατεία Ειρήνης
  • Πέλλα: Κεντρικός Πεζόδρομος Γιαννιτσών
  • Κατερίνη : Πλατεία Ελευθερίας
  • Σέρρες : Πλατεία Ελευθερίας
  • Βέροια : Πλατεία Ελιάς
  • Χαλκιδική : Κλειστό γυμναστήριο Αγίου Παύλου

Η εκδήλωση έχει σχεδιαστεί να είναι ημερήσια και να λειτουργεί υπό μορφή σταθμών (stands) στους αντίστοιχους χώρους με διάφορες θεματικές ενότητες (σωματομετρία, υγιεινή διατροφή, διατροφή για παιδιά με παιχνίδια, υγιεινές συνταγές για σνακ ) με στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων και των παιδιών σε θέματα διατροφής και υγείας.

Ακρογωνιαίοι σταθμοί της εκδήλωσης θα είναι τα γιγαντιαία παιχνίδια-Φιδάκι διατροφής ,τα οποία θα λειτουργήσουν ως βασικός σταθμός εκπαίδευσης των μικρών μας φίλων , καθώς και των γονέων τους που θα επισκεφθούν την εκδήλωση.

Η όλη διοργάνωση θα στελεχωθεί από τα μέλη τηςΈνωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων  Ελλάδος , με στόχο την τεκμηριωμένη ενημέρωση του κοινού από τους επιστήμονες της διατροφής και διαιτολογίας .