«Εκκωφαντική σιωπή από τον Γιάννη Στουρνάρα»

Προς νέο “ψυχρό επεισόδιο” στις σχέσεις κυβέρνησης και Διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος οδηγεί η μη τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα απέναντι στη συμφωνία του Eurogroup της περασμένης Πέμπτης.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται “γιατί ο Γιάννης Στουρνάρας δεν παίρνει θέση για τη συμφωνία;” , πολύ περισσότερο –όπως επισημαίνουν τα ίδια στελέχη- η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκφράζεται πολύ θετικά για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε.

Προφανώς μόνο τυχαίες δεν ήταν οι αιχμές που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Ζάππειο το βράδυ της Παρασκευής για εκείνους “που εισηγούντο πιστοληπτικές γραμμές στήριξης” αντί για τη συμφωνία και την “καθαρή έξοδο” που επεδίωκε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος να δεχθεί δημόσια κριτική από κυβερνητικά στελέχη, τα οποία ήδη τον κατηγορούν για “εκκωφαντική σιωπή”, ενώ άσπονδοι φίλοι του στο κυβερνών κόμμα προγραμματίζουν να κάνουν λόγο ακόμα και για “πολιτικά παιχνίδια” του Γιάννη Στουρνάρα!

Όπως είναι κατανοητό οι σχέσεις κυβέρνησης και Διοικητού Τραπέζης της Ελλάδος, με την καχυποψία που υπάρχει και από τις δυο πλευρές, πολύ δύσκολα θα επιστρέψουν σε συνθήκες …κανονικότητας!

πηγή: news247.gr