Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρούς… επιβάτες ξεκινά η Αττικό Μετρό

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά «Το Μετρό στην Πόλη μας» ξεκινά η Αττικό Μετρό ΑΕ στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Η έναρξη του προγράμματος θα λάβει χώρα το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, στις 10:30 το πρωί.

Πρόκειται για ένα βιωματικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους να περιηγηθούν στις υπόγειες διαδρομές του μετρό, να αντιληφθούν τη δομή και τον τρόπο κατασκευής του, αλλά και να γνωρίσουν τη χρησιμότητά του ως το νέο συγκοινωνιακό μέσο της πόλης μας.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Καθηγητής, Γιάννης Μυλόπουλος δήλωσε:  «Ήρθε η ώρα, τώρα που το έργο έχει πλέον μπει στις ράγες και για πρώτη φορά «βλέπει» ορίζοντα ολοκλήρωσης, έχοντας φτάσει από το 37% στο 67% της ολοκλήρωσής του σε 2,5 μόλις χρόνια, η Αττικό Μετρό να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Με το βλέμμα, λοιπόν, στραμμένο στο αύριο, η Αττικό Μετρό απευθύνεται στους μελλοντικούς επιβάτες του Μετρό της Θεσσαλονίκης, στους σημερινούς μαθητές των σχολείων και μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εισάγει στον σχεδιασμό των έργων μετρό και στην κατασκευή υπόγειων έργων και τους εκπαιδεύει στη χρήση ενός υπερσύγχρονου, υπόγειου μητροπολιτικού σιδηροδρόμου. Χιλιάδες παιδιά θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα αυτό και θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές ενός έργου που σύντομα θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη και το οποίο θα αλλάξει εκ βάθρων την καθημερινότητα της πόλης και των πολιτών».