«Εκρηκτική» η κατάσταση στουs ΑΝΕΛ

Σε δίνη εύθραυστων ισορροπιών βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Παρότι ευελπιστούν ότι θα τις έχουν υπό έλεγχο τους επόμενους μήνες τουλάχιστον μέχρι να έρθει στη Βουλή για κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτή είναι n εκρηκτική και αντιφατική εικόνα του συγκυβερνώντος κόμματος μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Πάνου Καμμένου στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί όπου ξεκαθάρισε μεν ότι το κυβερνητικό σχήμα θα παραμένει αρραγές παράλληλα όμως δόμησε την εικόνα των ANEΛ με βάση το μακεδονικό ζήτημα.

Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για “Μακεδονοκλάστες” φωτογραφίζοντας τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ με τη φράση τους διορίσαμε χωρίς να είναι καν βουλευτές ακόμη και σε υπουργικούς θώκους.

Ο Τέρενς Κουίκ από την Αίγυπτο όπου είχε συναντήσεις με τον ομόλογό του και την ομογένεια άφησε τις δικές του αιχμές. Επανέλαβε μέσω Twitter τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ζητώντας να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και να μιλάμε λιγότερο και κυρίως να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε και όχι όταν δεν πρέπει. Νωρίτερα είχε ξεκαθαρίσει πως «υπηρετώ την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου όπως την έχει χαράξει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μας».

 Διαψεύσεις

Πάντως από το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδονται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Π Καμμένος έχει αξιώσει την απομάκρυνση του Τ. Κουίκ από το υπουργείο.

Επίσης από το περιβάλλον του υφυπουργού Εξωτερικών έγινε σαφές ότι δεν υπήρξε κάποια επικοινωνία ή επαφή με τον υπουργό Άμυνας.

Παρέμβαση έκανε χθες και o αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης δηλώνοντας πως ο Π. Καμμένος άνοιξε την πόρτα σε όσους διαφωνούν και κάλεσε όσους από υπερβολική ευαισθησία αμφισβήτησαν την καθαρότητα της στάσεώς μας που δεν είναι υποκριτική αλλά ειλικρινής να επανέλθουν διευκρινίζοντας ότι οι δεύτεροι είναι αυτοί οι οποίοι θεώρησαν ότι οι ΑΝΕΛ έπρεπε να ρίξουν την κυβέρνηση.

Ο Π. Σγουρίδης τόνισε πως θα φτάσουμε στον Μάρτιο και εφόσον έρθει η συμφωνία εμείς θα αποχωρήσουμε αλλά από εκεί και πέρα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Μάλιστα ξεκαθάρισε πως δεν θα ψηφίσουμε καμία πρόταση μομφής της ΝΔ. Έκκληση για να πέσουν οι τόνοι έκανε ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος εν όψει και της υλοποίησης των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη.

Επιβεβαίωσε όμως εκ νέου ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και στη συνέχεια θα παραδώσει την έδρα του