Εκτεθειμένος ο Τραμπ μετά τη δήλωσή του για τη Σουηδία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καλείται να απολογηθεί για το ψεματάκι του – ή, έστω, για την άγνοιά του. Ολα ξεκίνησαν όταν θέλοντας να αιτιολογήσει την προσπάθειά του να μπλοκάρει την είσοδο στις ΗΠΑ σε συγκεκριμένες ομάδες ξένων υπηκόων, με το επιχείρημα πως αποτελούν κίνδυνο ασφάλειας, προχώρησε στην εξής δήλωση: “Κοιτάξτε τι συνέβη χθες τη νύχτα στη Σουηδία. Στη Σουηδία! Ποιος μπορεί να το πιστέψει, στη Σουηδία! Δέχθηκαν μεγάλο αριθμό μεταναστών. Έχουν προβλήματα που δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν”, τόνισε.

Μόνο που κανένα επεισόδιο δεν έχει σημειωθεί στη Σουηδία και όπως ήταν λογικό η σουηδική κυβέρνηση, απορημένη, ζήτησε διευκρινίσεις από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Τραμπ, στη συνέχεια, για να δικαιολογηθεί, ισχυρίστηκε πως δήλωσή του βασίστηκε σε μια αναφορά που είδε στην τηλεόραση: “Η δήλωσή μου ως προς το τί συμβαίνει στη Σουηδία έχει να κάνει με ένα επεισόδιο που μεταδόθηκε στο (κανάλι) Fox News και αφορούσε μετανάστες και Σουηδία”, είπε σε ανάρτησή του στο Twitter χθες.

Πάντως το αιχμηρότερο σχόλιο, επίσης στο τουίτερ, ήταν αυτό της σουηδικής πρεσβείας στις ΗΠΑ: «Αδημονούμε να ενημερώσουμε την αμερικανική κυβέρνηση για την σουηδική μεταναστευτική πολιτική και την πολιτική ενσωμάτωσης»