Εκθεση των εικαστικών εργαστηρίων του Τελλογλείου

Eκθεση των εικαστικών εργαστηρίων που λειτούργησαν την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-17 στις εγκαταστάσεις του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών εγκαινιάζεται την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στις 19.30.

Τα παιδιά εμπνεύστηκαν από τις εκθέσεις που φιλοξενήθηκαν στο Τελλόγλειο, από την έναρξη λειτουργίας των εργαστηρίων τον Οκτώβριο 2016 μέχρι την ολοκλήρωσή τους στις 28 Μαΐου 2017 («Ο Φιλιποτό δημιουργεί το Πανόραμα της Πολιορκίας του Παρισιού», «Ο Ντελακρουά σκηνοθετεί το ’21», «Το Ψηφιδωτό ως Σύγχρονη Τέχνη», «Επιλογές ενός τολμηρού συλλέκτη. Συλλογή Σταύρου Τσιγκόγλου») και δημιούργησαν ατομικά και ομαδικά έργα.

Μέσα από αυτή την εξερεύνηση στον χώρο των εικαστικών τεχνών, τα παιδιά γνώρισαν έργα της συλλογής Τσιγκόγλου, ανακάλυψαν τους δύο σημαντικούς καλλιτέχνες, Ντελακρουά και Φιλιποτό, παρατήρησαν τα ζωγραφικά τους έργα μέσα από τα μάτια Ελλήνων και Γάλλων εικαστικών, συνειδητοποίησαν τη σημασία των ιστορικών γεγονότων στην έμπνευση πολλών σύγχρονων καλλιτεχνών και κατανόησαν τη ζωγραφική απεικόνιση ιστορικών γεγονότων.

Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 7 Ιουλίου.