Έκτη μέρα χωρίς λεωφορεία

Εκτη ημέρα η σημερινή χωρίς λεωφορεία στους δρόμους της πόλης, ύστερα από τη χθεσινή απόφαση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ για συνέχιση της επίσχεσης εργασίας που ξεκίνησαν στις 17 Σεπτεμβρίου. Στο εξής οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα επανακαθορίζουν τη στάση τους σε καθημερινή βάση κατόπιν συνεδριάσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, Δημήτρη Τσερμενίδη, μέχρι στιγμής δεν έχουν καταβληθεί στους λογαριασμούς τους τα δεδουλευμένα του Ιουλίου, ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ, ενώ τονίζει πως “οποτεδήποτε και οποιαδήποτε ώρα εντός του 24ωρου αποφασίσει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, να κάνει κίνηση για την καταβολή των δεδουλευμένων μας”, ο ίδιος θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση των εργαζομένων για να καθορίσουν εκ νέου τη στάση τους, καθώς επιθυμία του είναι να βγουν ξανά τα λεωφορεία στους δρόμους, αλλά, προσθέτει, «δεν γίνεται να μας εμπαίζουν ούτε το υπουργείο ούτε η διοίκηση του ΟΑΣΘ».

Απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, δηλώνει αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα για να σταματήσει η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ. Χθες πάντως το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής, στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε ο ΟΑΣΘ κατά της επίσχεσης εργασίας.