Τη βιταμίνη D την «λαμβάνουμε» το καλοκαίρι με την έκθεσή μας στον ήλιο, αφού ο οργανισμός μας τη συνθέτει όταν το δέρμα εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία, μια διαδικασία κατά την οποία όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να αποφύγουμε τους κινδύνους της υπερβολικής ηλιακής ακτινοβολίας.
Για το λόγο αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να παραγάγει ακόμη περισσότερη βιταμίνη D επιλέγοντας πέντε συγκεκριμένες τροφές.
Η συγκεκριμένη βιταμίνη έχει πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Δυναμώνει το σκελετό μας, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και το κυριότερο στην εποχή μας, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
- Γάλα
- Τόνος σε κονσέρβα
- Σολομός
- Αβγό
- Μανιτάρια