Εκτός ΕΣΗΕΑ ο Σ. Καψώχας που είχε αποκαλέσει τον Κ. Μητσοτάκη “θεωρητικό του φασισμού”

Διαγράφεται από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σωτήρης Καψώχας, όπως αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ψήφους 3 έναντι 2.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά αναφορικά με το πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ. Η μειοψηφία του συμβουλίου πρότεινε την ποινή της επίπληξης.

Υπενθυμίζεται πως ο γνωστός δημοσιογράφος είχε σχολιάσει μέσα από την εκπομπή της ΕΡΤ “Δεύτερη Ματιά” την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εξής φράση: “Ήταν στιγμές που νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού, (Σέρτζιο Πανούντσιο), ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι”.

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Καψώχα προκάλεσαν την απόφαση της ΝΔ να αποσύρει βουλευτές και στελέχη της από την ΕΡΤ.

Επίσης, έντονες αντιδράσεις προκάλεσε και η νέα τοποθέτηση του κ. Καψώχα που χαρακτήρισε «προβοκάτσια» την τρομοκρατική επίθεση με βόμβα εναντίον του ΣΚΑΪ.

Το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ συνεδρίασε προ δυο εβδομάδων με τον πρόεδρό του κ. Γκιώλη να θέτει το θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως, ενώ απουσίαζε και το τακτικό μέλος Κώστας Κορέλης.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε και το τακτικό μέλος, Γιώργος Αποστολόπουλος. Η απόφαση ελήφθη με την κλήση αναπληρωτών μελών.

Το Πειθαρχικό συμβούλιο είχε παρέμβει αυτεπάγγελτα και ο δημοσιογράφος από την πλευρά του είχε δηλώσει πως θα παραδώσει την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ και δεν παρέστη στη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι η ποινή για τον κ. Καψώχα είναι εφέσιμη.